Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Campingportalen på tur sommeren 2020 - del 4
Tekst og bilder: Campingportalen /Fortunaweb AS

Campingportalen på tur sommeren 2020 - del 4

Etter 2,5 uke på farten i flott norsk natur, spennende turistattraksjoner og mange flotte campingopplevelser var turen kommet for å sette kursen enda lengre sørover. Kristiansand Feriesenter skulle være vår base de neste 10 dagene, og alt lå til rette for flotte dager på det blide Sørland.

Kristiansand Feriesenter

Med slekt godt etablert på Kristiansand Feriesenter faller valg av campingplass i Kristiansandsområdet naturlig, men det forsterkes også av at dette er en flott plass med "orden i sakene". Eneste minusen på plassen er at på mange av tomtene får man ikke lov å sette opp fortelt, kun markise. Dette kan bli litt trøblete når regn og vind kommer - og det gjør det forholdsvis ofte også her på solkysten. Store nedbørsmengder og vind kan bli en utfordring for markisene, men uten markise blir jo også alt av stoler og bord kliss klass våte.

En flott base for utflukter

Å fylle dagene med spennende aktiviteter er ikke noe problem når man har slått leir hos Kristiansand Feriesenter. Ungene kan være med på barneaktiviteter i ukedagene, her er det flinke ansatte som blant annet disker opp med både krabbefiskekonkurranse, vannskliekonkurranse og fotballturnering.

Inne på campingplassen finner du en flott fotballbinge, vollyballbane og et stort lekeområde med vannsklie. En flott sandstrand ligger rett ved campingplassen og på bryggene ligger båtene tett i tett.

Storfint besøk

Med kronprinsparet ferierende ute på en av de nærmeste øyene utenfor campingplassen kan man være heldig å treffe på både kongelige og de som står for sikkerheten rundt kongefamilien i nærområdet rundt campingplassen. Kvelden vi ankom Kristiansand ble kronet med en båttur ut for å beskue kongeskipet som hadde tatt en tur innom i disse traktene. Kanskje var det bursdagsferiring som stod på agendaen der ute også, akkurat som det gjorde for vår del.

Kongen på havet

Når en konge på havet hadde reist videre mot kjent farvann stod turen for å besøke en annen konge som opererer i langt mer turbulente farvann.

Den sortkledde herremannen i Dyreparken i Kristiansand er nok uten tvil ett av de store trekkplastrene for parken, men de har mange andre spennede ting også å by på. Her kan man komme tett på både dyr som normalt lever i norsk natur og dyr som er langt mer eksotiske. En flott dyreopplevelse blir det uansett.

Elgene var absolutt interessert i oss, og vi var vel egentlig ganske fasinert av de vi også...

En kontaktsøkende Geopard er ikke dagligdags...

Sommeren 2020 - en flott "annerledessommer"

Etter 4 uker på veien var tiden kommet for å sette snuten hjemover igjen. "Annerledes-ferien" 2020 var straks over. Mange fikk nok oppleve ferie i Norge for første gang på mange år. Forhåpentligvis ble mange positivt overrasket over alt det flotte landet vårt har å by på. 

Mange campingplasser rapporterer om en "rekord sommer", mens andre har opplevd en sommersesong med mye mindre besøk enn vanlig.

Hva som skjer sommeren 2021 er for tidlig å si, men vi oppfordrer flere til å være turist i eget land. Med en bobil, en campingvogn på slep eller et telt i bagasjen kan du nyte alle deler av Norge uten for stor grad av planlegging hvis du ønsker det (og holder deg unna de mest popluære plassene). Flotte hytter finner du også over hele landet fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør.

Oppe i menyen under "Finn campingplass" finner du lenker til mange spennende attraksjoner og steder som er verdt ett besøk.

Opplevelsene står i kø og venter på deg - håper vi sees på en campingplass i 2021!!

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.