Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Campingportalen på tur sommeren 2020 - del 3
Tekst og bilder: Campingportalen /Fortunaweb AS

Campingportalen på tur sommeren 2020 - del 3

En fantastisk uke på Norsjø ferieland var over, og Telemarkskysten stor nå for tur. Noen timer etter utsjekk fra Norsjø kunne vi, riktignok med litt høy puls, rulle inn på Lovisenberg Familiecamping som har en flott beliggenhet i skjærgården rett ved Kragerø.

Lovisenberg Familiecamping

Lovisenberg Familiecamping ligger i enden av den ca 4 km lange Lovisenbergveien. Heldigvis var utsjekk for lengst over, for veien er smal og svingete og egner seg ikke for 2 store kjøretøy som møtes. Her er det som på mange andre plasser viktig at man følger reglene for inn-og utsjekkstidspunkt.

Vel inne på campingplassen fikk vi tildelt en flott tomt med god plass til vogn og fortelt. Campingplassen strekker seg over et stort område der både faste plasser og døgnplasser er flott plassert i terrenget med knatter og knauser. Mange av plassene har dessuten en nydelig utsikt mot sjøen.

Inne på plassen var det både en liten butikk, restaurant, minigolf, lekeplass, et kjempeflott bassengområde og badestrand med volleyballbane. I tillegg til dette, ligger Kragerø bare noen få kilometer unna, så dette er virkelig en ferieidyll man uten problem kan bli på både 1 og 2 uker.

Kragerø

Kragerø ligger bare noen minutter kjøretur fra Lovisenberg Familiecamping, og har ett yrende folkeliv på sommeren. Ønsker man å la bilen stå er det også mulig å bestille taxibåt. Inne i Kragerø finnes det både matbutikker og fiskebutikk, så gode råvarer til kveldens grilling er det ingen problem å finne.

Risør

Risør ligger en liten kjøretur unna Kragerø, men er absolutt verdt et besøk. Koselige handlegater, flotte restauranter og et yrende folkeliv. Vi valgte å ta turen innom Risør akvarium som er Sørlandets eneste saltvannsakvarium.

Her har de åpne kar med fisk og havdyr, og barna får utdelt en kopp med litt rekeavfall som de kan mate fiskene med. Som en ekstra bonus til de små har de satt opp et stort kar som barna kan fiske krabber i. Snører og agn ligger klart, så her er det bare å glede seg.

 

Den lille dyrehagen

Med litt grått sommervær var det behov for noen inneaktiviteter, og Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia kan tilby både inne- og uteopplevelser i sin lille dyrehage. Og ja, den er liten, men har noen virkelige godbiter å by på. I Regnskogen traff vi blant annet på mange nydelige apekatter, krokodiller, fugler og fisk. Apekattene virket å være like nysgjerrige på oss som vi var på dem, der de spratt mellom trærne og hoppet rundt på gjerdene rett ved oss, slik av vi fikk virkelig nærkontakt med dyrene.

I en egen del kunne man også gå gjennom en slangejungel som i tillegg til slanger hadde mange flotte sommerfugler. Noen av oss gikk nok litt fortere gjennom denne delen en det andre gjorde...

 

Med sjørøvere i sikte

Etter mange flotte dager i Kragerøs skjærgård var turen kommet for å dra enda lengre sørover. I det fjerne syntes vi så vidt vi kunne ane noen majestetiske skuter. Det smalt i noen kanoner, og sannelig stod det ikke en staselig sortkledd mann ombord. Litt lengre borte kunne vi ane enda ett skip i solnedgangen. Men var det ikke selveste...joda det var det!

Neste del av vår Norgesreise legges ut om få dager!

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.