Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Campingportalen på tur sommeren 2020 - del 1
Tekst og foto: Campingportalen

Campingportalen på tur sommeren 2020 - del 1

Så var endelig dagen kommet, og en tidlig julikveld rullet bil med vogn og mannskap ut på veien med nesen pekt sørover. Det fantastiske været Trøndelag hadde vært velsignet med hele juni hadde for lengst passert - gradestokken viste 10 grader. Heldigvis visste vi at godværet skulle komme tilbake allerede neste dag, så det var god stemning da ekvipasjen rullet inn på parkeringen ved Viewpoint Snøhetta på Dovrefjell 00.30 en fredag tidlig i juli. Gradestokken viste -1. Ikke helt sommertemperatur der altså. Allerede neste morgen var sola tilbake og det var bare å finne frem varme klær og gode sko.

Viewpoint Hjerkinn

Viewpoint Snøhetta er en utsiktspaviljong bygget av arkitektkontoret Snøhetta. Denne ble åpnet i 2011. Fra parkeringen er det ca 30 minutter å gå opp til Viewpoint. Det er grussti hele veien, og underveis på stien er det lagt ned steinheller som forteller litt om Dovrefjells spennende historie gjennom de siste 10.000 årene. Vel oppe på toppen får man en praktfull utsikt over Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og det nedlagte Hjerkinn skytefelt.

Langs hele veien opp til Viewpoint kan man speide etter Moskus. Det er lurt å ha med kikkert, det er ikke lett å få øye på disse fasinerende dyrene uten. Vi klarte å se 3 stk på vår tur, utrolig stas for både liten og stor. I Norden er det bare to viltlevende moskusbestander. En av disse er på Dovre, og er på ca 270 dyr.

Vel nede fra Viewpoint gikk turen videre sørover, og jakten på den første campingovernattingen kunne starte. Etter noen bomstopp fikk vi en flott plass på Hunderfossen Camping.

En herlig solnedgang og med litt grillmat i magen kunne vi endelig kjenne at nå var campingferien virkelig igang.

Hadeland Glassverk

Allerede neste morgen var regnværet på plass igjen, og det var bare å sette snuten videre sørover. Det var fortsatt flere dager til vårt første forhåndsbestilte opphold, så vi hadde god tid på ferden videre. For å ikke bare "ta raskeste vei" valgte vi å kjøre fra Hunderfossen til Gjøvik og deretter mot Hadeland. Dette var en gylden mulighet til å kunne legge inn et besøk på Hadeland Glassverk. Det var minimalt med parkering for store doninger, men heldigvis var det en butikk like ved. Dette var en søndag, så butikken var stengt, og parkeringsplassen der hadde allerede besøk av flere i samme ærend og med samme størrelsesutfordring.

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

Gjennom skoleferie-perioden er noe av det som kan oppleves på Hadeland Glassverk å blåse eget glass eller kule. Farge bestemmer du selv og de dyktige glassblåserne veileder slik at både små og store kan få til et glass eller en kule som er veldig stas og kunne ta med hjem som ett minne.

Vi måtte videre, så etter at 2 nye flotte glasskuler var pakket og klare, en herlig lunsj inntatt, og de ulike butikkutsalgene var behørig besøkt var vi igjen klare for å sette kursen videre. Denne gangen tok vi en sjanse på at det skulle være ledig plass ved Hokksund Camping, og heldigvis var det en del ledig der.

I motsetning til kvelden før fikk vi nå en plass på grus og ikke gress. De har flotte plasser på gress også, men disse er litt kortere, og hekkene rundt gjør at det ikke var så lett å navigere seg inn på disse plassene med de største vognene. Grusplassen fungerte fint for oss, og mistemann brukte ikke lang tid på å finne ut at de også hadde tråsykler til utleie.

Med Norsjø i sikte

I motsetning til tidligere år hadde vi denne sommeren kun forhåndsreservert 2 av de 4 ukene vi skulle være borte. Selv om vi til nå bare hadde hatt 2 netter med dropin-plass, merket vi at det skulle bli fint å komme til en reservert tomt. Lengden på vogn og bekymringene rundt plass henger nok sammen, så dette er sikkert et mye mindre problem for de som reiser rundt med kortere vogn, bobil eller telt.

Klikk her og følg oss videre på vår fantastiske Norgesferie 2020!

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.