Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Påskehilsen fra Campingportalen
Tekst og bilder: Campingportalen /Fortunaweb AS

Påskehilsen fra Campingportalen

Også i år blir påsken annerledes enn den normalt bruker å være. Til forskjell fra i fjor har vi i år lov å reise på hytter og til campingplassene på visse vilkår. Alle med bobil og campingvogn skal følge de samme reglene som gjelder for hytter, vi kan ikke reise fra campingplass til campingplass, siden dette gir betydelig økt risiko for smittespredning.

Ikke stengte campingplasser

Campingplassene som normalt er åpne på denne tiden av året er i år ikke stengt slik det var i fjor, men det kan være strenge regler som gjelder i kommunene for hva som kan holdes åpent på plassene.

Hos noen campingplasser kan det for eksempel være begrenset tilgang til sanitæranlegg med toalett og dusj, andre har laget strenge retningslinjer for vasking. Noen plasser vil oppfordre til bruk av toalettmulighet i egen campingenhet.

Viktig regel som gjelder:

Reiser man til kommuner med mindre strenge tiltak, så bør man som hovedregel følge anbefalingene i hjemkommunen. Alt er tiltak for å begrense smitte.

Her på Campingportalen kan alle campingplassene oppdatere sin "Koronastatus" slik at det blir enklest mulig for norske turister å sette seg inn i de ulike reglene som gjelder rundt omkring på campingplassene. Mange legger også ut en status på egen hjemmeside, så følg med enten her på campingportalen eller på campingplassens egen hjemmeside.

Hvordan vi skal forholde oss i påsken

Her er noen av retningslinjene Helse-Norge har på sine sider etter pressekonferansen 23. mars:

De nye nasjonale tiltakene gjelder selvfølgelig også i påskeferien – uansett hvor den tilbringes.

Det aller viktigste er at vi denne påsken reiser så lite som mulig og møter så få som mulig for å hindre at smitten sprer seg.
  • Vi fraråder altså ikke reiser til hytta – men reis bare med egen husstand.
  • Hvis du bor alene kan du reise sammen med én eller to faste venner eller én fast husstand.
  • Kommer du fra et område med høy smitte, bør du ikke overnatte på hotell eller tilsvarende overnattingssteder i påsken. Du bør heller ikke dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk.
  • Anbefalingen om å bare ha besøk av to personer og to meters avstand gjelder både hjemme og på hytta.
  • Hvis du bor på et sted der kommunen fraråder besøk hjemme – bør du heller ikke ha besøk der du tilbringer påsken.
  • Anbefalingen om å holde to meter avstand gjelder enten du tilbringer påsken i byen eller på fjellet.
  • Anbefalingen om å unngå steder der mange mennesker samles og bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand, gjelder både på fjellet og i byen.
 
Til slutt vil vi i Campingportalen ønske deg og dine en god påske. Ta vare på hverandre -itj fårrå nålless!

 

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

* Påkrevd