Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst og foto: Willem Laros
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2021

Nytt campingkjøretøy 2021: Kraftig etterspørseløkning kan gi ventetid

Corona-pandemien er irriterende for all turisme, men fremfor alt er det ganske enkelt en katastrofe for mange mennesker og selvfølgelig for mange bedrifter. Et unntak er produsentene av campingvogner og bobiler, som nå varsler ventetid på nye leveringer. BoCM har sett nærmere på markedssituasjonen for campingkjøretøyer generelt i Europa.

I noen europeiske land, som Nederland, har salget av nye campingkjøretøyer falt med gjennomsnittlig 7%. I Slovenia er fallet på -17%, Spania -10%, og Storbritannia -24%. Dette mer enn oppveies av salgsøkning i store markeder som Tyskland med +24%, Østerrike med +30% (!) Danmark med +20% og Finland med +16%. Tallene er for de første tre kvartalene av 2020, og oppviser en utrolig vekstrate, som, sammen med smitteutfordringer, nå forårsaker betydelige produksjonsproblemer for fabrikker.

Trygg reisemåte

Den langt fra hyggelige årsaken til alt dette er som sagt koronakrisen. Som mange mennesker har oppdaget, er bobilen eller campingvogna en trygg og veldig hyggelig måte å reise på uansett. Tross alt, innenfor veggene til bobilen har du alt: Sanitæranlegg, kjøkken, sittegruppe, seng. Fra coronasikkerhets synspunkt kan det knapt være tryggere reisemåte. I tillegg er det foreløpig ikke mulig å fly til mange destinasjoner. Så derfor går vi gjerne til utstillingslokalet til forhandlerne av campingkjøretøyer, hvor vi kan beundre de forskjellige modellene i passende avstand fra andre interesserte og selgerne. I det minste...

Produksjonskapasitet

De europeiske produksjonsanleggene forcampingkjøretøyer er selvfølgelig basert på normalt forventede salgstall. Men fjorårets corona-boom, somkom etter mars 2020, var ikke en av de man normalt forventer. På toppen av det måtte en rekke fabrikker stenge i flere uker på grunn av det samme viruset. Og da produksjonen ble gjenopptatt, var det noen forsinkelser, fordi Fiat ikke klarte å levere tilstrekkelig antall chassiser for bobiler. Fabrikken var blitt stengt ned, til og med litt lenger enn de fleste bobilprodusenter.

Det gamle «normale»

Hvis det ikke er spesielle omstendigheter, er den årlige syklusen for nye bobiler omtrent som følger. Produsenter inviterer alle sine forhandlere i Europa i mai og juni til å komme og se modellene for året etter. Deretter plassere bestillinger forholdsvis raskt, fordi fabrikken ikke kan levere alt på en gang. I mars og april på det nye året vil så alt som er bestilt være på plass i utstillingslokalene. Noen enheter kan selvfølgelig bestilles senere, noen ganger kan noen omplasseres fra andre forhandlere. Men forhandleren som i november tror han kan bestille så mange som ti ekstra enheter, kan fort bli skuffet. I det minste for det året.

Ny situasjon

I corona-året måtte vi mestre en helt ny situasjon. I mars kollapset markedet, campingplasser og campingplasser måtte stenge i forskjellige land. På den tiden var det forhandlere som spurte produsentene om de ikke kunne ta litt mindre enn antallet som ble bestilt, redd for de skulle sitte fast med usolgte, overliggende campingkjøretøyer. Andre gründere, som var mer fremoverlente, bestilte mer eller overtok enheter fra kolleger. Og dermed har du som kjøper, fortsatt muligheten til å kunne anskaffe deg en ny bobil eller campingvogn - forutsatt at du er forberedt på å ta kjøretøyet slik det står i utstillingslokalet. En bobil med forskjellige fabrikkalternativer for spesialtilpasning og utstyr, kan selvfølgelig bestilles nå, men levering vil mest sannsynlig ikke finne sted før 2022.

Ventetider

Dette forklarer hvorfor ventetiden for levering av nye bobiler har økt. Opp til noen ganger mer enn et år! –«Ja, det er lenge»-, sier en av Adrias talspersoner, -«men vi kan se at folk forstår dette»-. Hos den slovenske produsenten var produksjonsanlegget fullbooket innen november 2020 og fram til oktober 2021. Hovedsakelig for bygging av bobiler som allerede er bestilt av sluttforbrukeren, eller er beregnet på utleie. Adria sier: -«Her og der kan noen enheter flyttes. Noen forhandlere håndterer også sine egne enheter på en annen måte. Det er de som selger alt som er i utstillingslokalet, og det er de som venter med det for å kunne vise noe til nye interesserte»-.

Mer paralellimport?

Mange tyske forhandlere har mer campingkjøretøyer på lager: -«Det er forhandlere i andre land som derfor kjøper nye modeller direkte fra Tyskland. Adrias plan var å bygge mer enn 16 000 enheter (campingvogner og bobiler) innen 2020. Ved å øke innsatsen har vi nå produsert 20 000 enheter, det er alt vi kan gjøre. Utvidelse av produksjonskapasiteten er ikke aktuell. Vi kan ikke anta at etterspørselen vil forbli så høy de neste årene»-, sier Adria. Hymer:

Ekstrem situasjon

En talsmann for Hymer - med merker som Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, Laika, LMC og Sunlight - sier på spørsmål om at situasjonen er 'ekstrem'. –«Vi har også fullt utnyttet produksjonskapasitet for 2021: vi kunne kanskje ha solgt 20% mer. Det som er i salg nå er hos forhandlerne. Forhandlerne med lager har fortsatt alt, men nye bestillinger vil bli plassert i 2022»-, konstaterer talsmannen.

Fiat

Bortsett fra produksjonskapasiteten til de forskjellige produsentene, spiller også tilgjengeligheten av Fiat-chassis for bobiler en begrensende rolle. Under normale omstendigheter, er det mulig å bestille en annen farge for eksmpel på hytta, men nå er det er ikke lenger mulig. Fiat ønsker å produsere mest mulig av lik standardproduksjon for å kunne øke produksjonshastigheten. Hos Mercedes er situasjonen mindre stressende, hos Citroën er det ingen produksjonsproblemer.

Forvente leveringstider

Fra KausTabbert-gruppen - Knaus, Weinsberg, Morelo - hører vi lignende lyder. –«Kunder må venne seg til at leveringstider ikke lenger kan garanteres. Hvis en leverandør ikke klarer å levere, eller en avdeling er berørt av corona, kan fort en del av produksjonen stå stille. Når du bestiller en 2022-modell, er mange ting selvfølgelig fortsatt ukjente, som mulige endringer i eksisterende modeller og til og med prisen»- er kommentarer til BoCM. Brukt? Hva med å kjøpe brukt campingkjøretøy? Det er en annen ting å se etter. Normalt er det mange som drar til for eksempel Tyskland for å hente campingkjøretøyer for videresalg. Men nå kan det bli langt vanskeligere, for nye kunder i Tyskland gjør at forhandlerne trenger dem selv for å etterkomme den økte etterspørselen.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

* Påkrevd