Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Campingportalen

Book smart - Book direkte!

De fleste av oss bruker søkemotorer som Google når vi skal planlegge og bestille overnattinger på campingplasser i Norge. Ofte ender vi opp på campingplassens egen hjemmeside og der tilbys det mulighet for bestilling via ett bestillingssystem, ett kontaktskjema eller henvendelse via e-post/telefon. I alle disse tilfellene skjer din henvendelsen direkte til den campingplassen du ønsker å besøke.

Hvor bestiller du dine  campingovernattinger

Det finnes også ett annet bestillings-alternativ som mange benytter, men som kanskje ikke alle tenker over hvordan fungerer. Hvis du «googler» campingplassen du vil besøke har du kanskje oppdaget at det ofte kommer opp søketreff som ikke leder deg til campingplassen sin nettside, men til hjemmesider som tilhører kjente og mindre kjente bookingselskaper eller OTA-er som de ofte kalles (Online travel agents).

Dette er selskap som ikke har noe med campingplassen du vil besøke å gjøre annet enn at mange, og kanskje da spesielt utenlandske turister, bruker disse OTA-ene og det gjør at mange campingplasser føler at de "må" være en del av dette. OTA-en går så langt at de kjøper seg opp i Google sitt annonsesystem på campingplassens navn, slik at de vil komme på toppen av søk når du og jeg google navnet på campingplassen vi vil besøke. Da vil OTA-en "stjele" bestillinger rett fra fra sin egen kunde - for det er jo det campingplassen egentlig er i forhold til OTA-en. På denne måten vil ikke OTA-en lengre være ett ekstra sted å være representet, som det i utgangspunktet egentlig var tenkt, men en direkte konkurrent av campingplassen selv.

Felles for OTA-ene er at de ikke gir særlig mye tilbake til norsk reiseliv. Ofte er det store internasjonale selskap som står bak disse nettsidene og appene, og kravene som stilles blir bare tøffere og tøffere i forhold til for eksempel prisen de skal kunne tilby kontra prisen campingplassene selv kan tilby deg og meg direkte.

Det er også slik at OTA-en stikker av med en del av fortjenesten, slik at noe av det du betaler for overnattingen ikke havner hos campingplassen, men rett i kassen til OTA-en. Synes du det hørtes greit ut? Hadde det vært bedre om alt kom inn til den campingplassen du skal besøke? Det er jo de som skal sørge for at du får en ny flott campingopplevelse, og da trenger de inntekten for blant annet å sørge for oppgraderinger av sanitæranlegg samt å legge til rette for at du skal få den beste opplevelsen.

Hvordan bør du bestille?

Ved å bestille direkte til campingplassen kan campingplassen ha en god dialog med deg og sørge for å gi deg god og personlig service.

Vår oppfordring til deg er at neste gang du skal bestille en overnatting - enten det er på campingplasser eller andre steder som tilbyr overnatting -  tenker over hvor du vil at dine penger skal havne.

Vår oppfordring er klar: Book smart - Book direkte!

NHO Reiseliv er en av norske campingplassers viktigst partnere og støttespillere, og også de har gått tydlig ut og sagt hva de mener om OTA-er og blant annet krav som stilles rundt prissetting. Mer om dette finner du her: https://www.nhoreiseliv.no/vi-mener/ota/

På Campingportalen.no er det ingen mellomledd, vi leder deg direkte til den campingplassen du ønsker å bestille på, enten til campingplassens hjemmeside eller bookingside.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.