I Bad Griesbach: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2019

Tabbert feirer 60 år: Ny campingvogn i toppklasse

Tabbert er ett av merkene i Knaus Tabbert gruppen, og feirer i år 60 år med å presentere en helt ny campingvogn i toppklasse. De som aspirerer til å være kongene av campingplassene, kan bare begynne å samle kroner, for her er det ikke spart på noe.

Den nye Tabbert Cellinei presenteres som en premium campingvogn med en langliste av tilleggsutstyr og muligheter. I underkant av millionen må legges på bordet for å hekte denne doningen på kula og dra av sted. Nåvel, dra av sted, her duger bare de største trekkvognene og et førerkort av den «gamle typen» som gjelder for å kjøre det meste på fire hjul, med og uten hengere. For de aller fleste vil en Cellini være luksushytta, fortrinnsvis i strandkanten på en eksklusiv campingplass. At det her siktes mot fastliggersegmentet vises for eksempel ved at vogna kommer med ferdige tilkoblinger både for ferskvann og gråvann. Så her skal man slippe å slepe tunge vannkanner til, og enda tyngre gråvannstanker fra, når vogna er i bruk.

Ingeniørkunst

Tabberet hevder at vogna er nydesignet fra grunnen og opp, og det var et nydelig stykke tysk ingeniørkunst som ble rullet inn og avduket i Bad Griesbach. Rette linjer på sidene, avrundet hekk med stort tonet vindu mot den store sittegruppen, eller kanskje vi skal si salongen, innenfor, så vi på plantegningen av 655 DF. Den store dronningsengen er i standardutgaven plassert i fronten på vanlig kontinental maner. Imellom var det kjøkkenplass, baderom og skapplass så selv en barnerik familie ville kunne få plass til det meste de ønsker å ha med seg på campingtur.

Slide out

Men, så var det en modell til, og det var denne som ble rullet inn til pauker og fanfarer. Cellini 750 HTD 2,5 har en slide-out, som gir plass til en midtmontert dronningseng på tvers. Soverommet og kjøkkenet får dermed en langt større gulvplass rundt sengen og kjøkkenbenken. I denne vogna var bad og toalettrom plassert helt bakerst, og bakveggen består av en stor svartlakkert flate som kan illudere et stort mørkt vindu. Dette er den desiderte toppmodellen noensinne fra Tabbert.

Interiør

Mørkt treverk og rustfritt stål dominerer interiøret og gir et elegant, og samtidig tidløst design. Lyssettinen med LED lys gir nye assosiasjoner for ordet «lysfontener». Vi finner lysspottene både i tak og vegger. Noen steder med illuminerte paneler med rombeformet mønster som henspeiler på Tabbert emblemet.  Salongen har sofaer som kan fås enten i syntetisk skinn av typen Ivory Leaf, eller i ekte skinntrekk av typen Cream Natur. Sofaene har for øvrig justerbare nakkestøtter. Et integrert bord med koppholdere har både stikkontakt og USB port. Så her er det ikke spart på noe.

Oppvarming

Cellini kommer med Truma Combi 6 varmer, og har Truma iNet som standard styringssystem. Det kan også fås med stemmestyring for de som måtte ønske å «snakke til» vogna for å endre lyssettingen, varme og klimaanleget. Den nye kombivarmeren gir både varm luft og varmt vann, og gir en mye bedre ressursutnyttelse enn der hvor man har separate varmere .

Mål og vekter

Totallengden er på 10,27 meter, og bredden er 2,5 meter. Selve vognkassa er 7,46 meter. Fullt kjøreklar veier doningen 2.800 kg. og kan lastes til 3.500 kg. Det kreves dermed et solid kjøretøy for å kunne trekke med seg vogna, vi snakker om de store SUV-ene eksempelvis fra Mercedes Benz eller Audi. Og det bør helst være god plass på veiene både framover og til sidene. Men boggiakslingene sørger for stabil kjørekomfort, hevder ingeniørene ved Tabbert, som mener at det er fullt mulig å dra på langtur også med en Celline 750. Prisen i Norge antydes å haven «noe under millionen», i samme klasse som amerikanske Airstream og Hymers Eriba 820 (Se BoCM nr. 2, 2019). Konseptet for Tabbert Cellini forteller imidlertid at campingvognprodusentene nå tar opp konkurransen med de store bobilene, ved å tilby enda mer plass og luksus på hjul, i vogner som også kan romme en hel familie og vel så det.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag