Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Pontus Enghed
Bobil og Caravan magasinet, nr 3 Juni 2021

Svenske KABE: Et merke som tåler sammenlikning

Er det bare en myte at produkter utviklet og produsert i Skandinavia byr på bedre egenskaper spesielt tilpasset vårt klima og våre behov? Vi ser nærmere på hva som skjuler seg bak Classic-navnet til svenske KABE.

Mange synes det er utfordrende å kjøpe ny campingvogn. Ikke bare er utvalget av merker og modeller enormt, men det er også viktig å fokusere på hvilke egenskaper som er de viktigste for deg som kjøper. En reisevogn for to voksne bør være kompakt og lett, en helårvogn for en familie med små barn må by på fleksibilitet og smarte løsninger, mens en fastliggervogn kanskje velges på grunn av sin rommelighet og komfort. For en førstegangskjøper skal det mye til for å treffe blink på første forsøk, og selv erfarne campingfolk kan ende opp med løsninger som i ettertid viser seg å være langt fra ideelle.

Skandinavisk design

Den svenske campingvognprodusenten KABE har vært et velkjent syn på norske campingplasser helt siden de første vognene ble eksportert hit etter oppstarten i 1957. Hele grunntanken til Kurt Blomqvist var å bygge campingvogner tilpasset det skandinaviske klimaet. Denne tanken har fulgt med gjennom den teknologiske utviklingen av byggematerialer og nye metoder å konstruere campingvogner på. Dette betyr at beskyttelse mot fukt og tekniske løsninger for å skape varme og komfortable vogner året rundt fortsatt har høyeste prioritet. Der treverk og enkle plastpaneler dominerte i det forrige århundre, benyttes det i dag stendere av plast, vanntette sammenføyninger, ventilerende veggtapet og en velfungerende Ecoprim-isolasjon. Vannbåren varme gir hjemmekomfort, og nøye utformet ventilasjon skaper et godt innemiljø.

Familievogner

Som nevnt innledningsvis gir de ulike campingvogn-seriene forskjellige bruksegenskaper, og KABE har forsøkt å skape optimale løsninger i forhold til ønsker en kjøper har. Fortsatt er det «familien» som utgjør den klassiske campingvogn-kjøperen, og ofte er det et foreldrepar med mindre barn som ser på campingvognferie som en rimelig, fleksibel og ikke minst aktiv ferieform. Det er til denne brukergruppen KABE har lansert og gjennomført en kontinuerlig utvikling av «Classic»-serien. Dette er prisgunstige og lette vogner som gjennom en årrekke har vist sin popularitet blant mange skandinaviske familier. Ikke minst fordi disse vognene er konstruert for å kunne brukes til alle årstider. Samtidig har de et standard utstyrsnivå som gir en fin balanse mellom en god og funksjonell vogn kombinert med en konkurransedyktig pris. Det er like viktig at myggnett og mørkeleggingsgardiner er standard når vognen primært skal brukes om sommeren, som det er avgjørende for valg av vogn at detaljer som tørkeskap og låsbar skiboks vinterstid. For modellåret 2021 har KABE økt standardutstyret ytterligere, og nå er også et stereoanlegg standard.

Digitalisering

En liten detalj som i stor grad viser KABEs omsorg for at også barn og ungdom på tur med foreldre skal trives, er flere USB-kontakter enn tidligere (også i køyesengene), wifi router, belyste skuffer og garderobeskap for lett å finne frem i mørket, og ikke minst et større batteri som gjør det mulig å utnytte og lade flere elektronikk-produkter samtidig. Med større vinduer i front og nye lyse tekstiler, er det også en økt trivsel ombord. KABE Classic serien består av 10 ulike modeller som strekker seg fra 473 cm med to faste soveplasser, til solide 720 cm med 5 faste soveplasser. Midt i dette spennet finner vi 600-serien som for modellåret 2021 nå kommer i fire ulike grunnriss. Her er det bare å prioritere sine egne viktigste ønsker. De forskjellige variantene har ulikt fokus: To store og gode enkeltsenger, et rommelig baderom på tvers bakers i vognen, eller en bekvem og romslig dobbeltseng. Det er bare å velge! Et annet viktig poeng er at KABE har et stort antall forhandlere og servicepunkter over hele Norden. Skulle noe uforutsett skje, kan du være sikker på at hjelpen aldri er lang unna.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West