Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 6 Desember 2018

Max Fritid: Satser på oppblåsbare fortelt

Åndalsnes regnes som Norges Caravanhovedstad, og der finner vi også hovedkontoret til Max Fritid, som er en del av Kroken Caravan. Max Fritid har det meste av det som trengs for en vellykket campingopplevelse, deriblant fortelt for campingvogner og bobiler.

Max Fritid var tidlig ute med oppblåsbare fortelt hvor luftkanaler utgjør rammeverket i teltet. De er lette, enkle å sette opp, og man slipper alt virvaret med teltstenger, som er erstattet med et sterkt, oppblåsbart Airframe-system. Holdbarheten er meget bra, og teltene sammenlagt stjeler lite plass og vektkapasitet.

Club Air

Nytt for neste års sesong, er at Club Air teltet nå har fått et design som minner om de «gamle» husteltene. De individuelle «luftstengene» er koblet sammen slik at hele teltet blåses opp fra ett punkt. Ferdig er det muligens enda mer stabilt enn tilsvarende telt med metallstenger. Teltene leveres med håndpumpe som er kraftig nok til å «blåse» opp et telt på rundt et minutt. Hvis armstyrken ikke er på topp, finnes det også en elektrisk luftpumpe som ekstrautstyr.

Helsesongtelt

Max Fritid har levert Kampa oppblåsbare fortelt siden 2013. For 2019 tilbys mer enn 25 forskjellige teltalternativer for campingvogner, tilpasset enhver størrelse og behov. Ikke bare for reise, men de nye helsesongteltene kan brukes som et hvilket som helst annet fortelt. Materialene er mer lysekte, og de kan tilpasses med anneks, tepper og termotak. Nytt av året er også en oppblåsbar levegg som sikrer matro om det blåser nordavind fra alle kanter. Og skulle man ønske å fortsette øvelsen med å montere teltstenger og trekke duken over, så levers også tradisjonelle telt med metallstenger.

Også for bobiler

Et oppblåsbart fortelt kan være en viktig utvidelse av bobilen og mer komfortabel enn de utrullbare markisene, særlig når vinden tar tak. Max Fritid leverer en serie oppblåsbare fortelt spesielt tilpasset bobiler med større takhøyde og spesialdesignet for å avlede vind og regn. Motion Air kan utstyres med anneks og gir dermed to ekstra plasser. Teltene kan tilpasses takhøyde fra 180 til 300 cm. og noen modeller kan frigjøres fra bobilen og stå igjen mens man utforsker omgivelsene. Noen av reiseforteltmodellene har underlag som kan knappes eller klipses fast til veggene.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag