Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Av: Willen Laros
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2021

Laika med to nye Ecovip-modeller

Laika presenterer to nye modeller: Ecovip L3010 lavprofil bobil med tverrgående nautisk-inspirert dobbeltseng, og Ecovip H3119 bobil i full størrelse med enkeltsenger bak. To modeller som uttrykker Laikas forpliktelse til å designe nye løsninger og garantere høy kvalitet.

Ecovip L3010

Ecovip L3010 er en lavprofil bobil basert på Fiat Ducato 120 hk mekanikk med en total lengde på 699 cm, L-formet dinette og tverrgående nautisk-inspirert dobbeltseng. Stuen er stor og har to vinduer på begge sider, noe som gir panoramautsikt. Dinetten har plass til opptil seks personer ved bordet og fire når du reiser, takket være den 130 cm lange L-formede sofaen på venstre side, og den 101 cm lange sofaen på høyre side. På høyre side er et stort, nedsenket rom som også kan brukes som et enhetlig rom for utstyr og bagasje. Som i resten av Ecovip-serien er det doble gjennomgående gulvet opplyst og oppvarmet.

Foldeseng

Sammenleggbar seng over stuen er standard, (valgfri) med en konstant bredde på 140 cm for hele lengden på 186 cm. I tillegg er døren til boenheten tilgjengelig selv når sengen senkes. Kjøkkenet er komplett med dobbel vask og 140 l kjøleskap. Toalettet med maxidusj er utstyrt med en dør som kan brukes til å skille soverommet, noe som gir mer privatliv.

I soveområdet har den tverrgående nautisk-inspirerte dobbeltsengen sidetilgang. To komfortable sidetrinn letter tilgangen til sengen. Lamellbunnen kan legges ned for å danne en sjeselong, og dermed skape et ekte avslapningsområde hvor du kan nyte 32-tommers LED-TV fullt ut, plassert i det spesielle TV-rommet med halvøy og øko-lær. På siden av sengen er det opplyste nattbordet med USB-porter nyttig for å sette inn bøker, briller, magasiner, smarttelefoner og lade opp enhetene dine.

God lagringsplass

Bakerst har Ecovip L3010 har like mye lagringsplass som en walk-in-garderobe. I tillegg til den uttrekkbare garderoben under sengen for enkel og praktisk lasting, er det en ekstra lett tilgjengelig uttrekkbar skuffenhet. Det er også mange andre rom som skoskuffen i bunnen av trinnet og en hjørneenhet som også kan brukes som en hylle. Hele området er nøye designet, med myke linjer som gjenspeiler stilen til oppholdsrommet, og nøye planlagt belysning i alle rom. Naturlig lys og luftighet sikres av de to symmetriske vinduene, mens omkretsoppvarmingen sørger for kapillær varmefordeling. I sikrer hyllene med fallbeskyttelseskant på høyre side, en ryddig og sikker lasting, og rom i dobbeltgulvet på venstre side. Disse er romslige og enkle å bruke.

Teknisk informasjon

Mekanikk: Fiat Ducato 35 Light (43 Tung versjon tilgjengelig som ekstrautstyr) Utvendig lengde er 699 cm. Oppvarmet og opplyst dobbelt gjennomgangsgulv. Tverrgående nautisk-inspirert dobbeltseng (205x140 cm) med trinn for tilgang. Elektrisk sammenleggbar seng 186x139, 4 standardkøyer (femte køye valgfritt) og 2 standard senger.

Ecovip H3119

På Fiat Ducato 120 HP forhjulsdriftmekanikk, med utvidet bakre spor, er Ecovip bobil H3119 en av de ni Ecovip fullstørrelsesmodellene i Laika 2020/2021-katalogen. Denne modellen er 699 cm lang, med en stor L-formet dinette og enkeltsenger bak. Typegodkjent for fire passasjerer med fire køyer som standard, med mulighet for å legge til en femtedel.I likhet med resten av serien er Ecovip H3119 utstyrt med et oppvarmet og opplyst dobbelt gjennomgående gulv - tilgjengelig både fra utsiden og innsiden av kjøretøyet - som huser de tekniske systemene og oppbevaringsrommene. Isolasjonen av veggene, taket og gulvet i ekstrudert polystyrenskum (XPS) gjør det til et ideelt kjøretøy også for vinteren, takket være det 6 kW kanalvarmesystemet som garanterer kapillær varmefordeling i alle områder av kjøretøyet.

God plass

Kjøkken med dobbel vask, komfyr med tre brennere og avtrekksvifte, er praktisk og designet for hverdagsbruk akkurat som hjemme. Den L-formede stuen med polstring med høy komfort kan tilpasses med mange forskjellige stoffkombinasjoner. Bordet kan flyttes i alle retninger, slik at oppholdsrommet kan brukes etter behov. I soveområdet måler de to enkeltsengene 193x82 cm (høyre) og 191x82 cm (venstre), og er utstyrt med trelister og komfortable "Ergonomy" madrasser. Sammenleggbar seng med lameller - standard på alle Ecovip bobiler - måler 190x145 cm og er fullt integrert i veggenheten. Det sammenleggbare sengearealet er utstyrt med et takventil, oppbevaringsrom, varme og separasjonsgardin. Justerbare leselamper og USB-porter er tilgjengelige i alle bilsenger. Den romslige garasjen er opplyst, oppvarmet, isolert og har doble låser. I tillegg er gulvet utstyrt med avløp for vann.

Teknikk

Mekanikk: Fiat Ducato 35 Light (43 Heavy versjon tilgjengelig som ekstrautstyr). Lengde 699 cm, typegodkjent for fire passasjerer med fire køyer som standard. Oppvarmet og opplyst dobbelt gjennomgående gulv, tilgjengelig fra utsiden og innsiden av kjøretøyet. Varmesystem med 6 kW kanalvarmesystem, integrert kjele og digitalt kontrollpanel.

 

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West