Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Knaus Presse
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2021

Knaus Van TI Vansation: Velfylt, komfortabel og praktisk

En bobil som er stor nok til å være komfortabel, men liten nok til å være smidig, står høyt på ønskelisten til mange erfarne bobilbrukere. Knaus har med sin nye Van TI Vansation forsøkt å løse denne utfordringen

Hvem drømmer ikke om å kjøre en smidig og smal van-basert bobil når ferien tilbringes på smale vestlandsveier og trafikkmengden oppleves som om at ”alle” har bestemt seg for å være på samme sted til samme tid. Det blir passeringer i gangfart der bare millimetere skiller de utvendige sidespeilene, og atskillige ryggeturer tilbake til nærmeste møteplass. Det hjelper med god trening, og når man er vel ute av situasjonen er det herlig å slå seg til ro for kvelden i en bred om komfortabel integrert, eller del-integrert bobil. Men tyske Knaus har forsøkt å skape en ”hybridmodell” der målet har vært å kombinere det beste fra to verdener.

God plassutnyggelse

Modellen Van TI Plus har allerede demonstrert denne muligheten, basert på chassis fra både Fiat og MAN. Der en ordinær integrert bobil har en bredde på typisk 234 cm og en van-basert by-bobil har en bredde på 205 cm, har TI-modellene fra Knaus en bredde på 220 cm. Men takket være bruk av en sandwich-konstruksjon med aluminium på begge sider, er det skapt en sterk og tett bodel der den innvendige bredden er 205 cm. Et blikk på noen av bildene viser den gode plassutnyttelsen, der selv et rimelig stort og velutstyrt bad har fått plass i en bobil der brutto lengde er 689 centimeter. Også de to enkeltsengene har fått ekstra bredde for ekstra komfort.

Smarte løsninger

Med den helt nye ”Vansation” som vises for første gang på den store Caravan Salon i Düsseldorf sent i august, er dette konseptet brakt til nye høyder. Det lavtbyggende MAN-chassiset gir mulighet for god innvendig høyde, men modellen er samtidig den laveste av alle Knaus bobiler, de tynne veggene gir god innvendig bredde, og arbeidet med å utnytte hver centimeter, har fått ingeniørene hos Knaus til å se på nye tekniske løsninger fra front til hekk. Dermed har også hekkdesignet kalt ”FoldXpand” blitt integrert i modellen Van TI 640 MEG Vansation. Baklysene er så grunne at de får plass inne i bakveggen, samtidig som den lavt bygde støtfangeren bare stjeler noen få centimeter av bobilens netto lengde.

Kraft og dynamikk

Med denne modellen har Knaus hatt erfarne bobil-brukere i tankene, og det betyr ikke bare et interessant forhold mellom innvendig plass og en smidig størrelse, men også en kraftig motor på 177 hk og åttetrinns automatisk girkasse. Dette gir kraft og dynamikk, som kompletteres av luftfjæring på bakakselen for maksimal komfort og sikkerhet under alle kjøreforhold. Bilen er utstyrt med alt fra klimaanlegg til en rekke førerassistansesystemer som inkluderer tretthetsvarsler og ryggekamera. Prisen er foreløpig ikke fastsatt, men bilen fremstår som svært komplett utstyrt, og det skal bli interessant å se de norske prisene. Elektrisk gulvvarme, Truma Combi E, en avløpstank som er isolert og oppvarmet, samt en stor markise standard-montert, gir et bilde av en svært komplett bobil. Vi venter i spenning!

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West