Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

I Bad Griefsbach: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2022

Knaus Tabbert ser framover: Stor produktpresentasjon i Bad Griefsbach

3600 ansatte skrudde i jubileumsåret 2021 sammen 25000 fritidskjøretøyer i Jandelsbrunn, Mottgers og Schlüssfeld i Tyskland, og i Nagyoroszi i Ungarn. Det skapte en omsetning på rundt 850 milliomer Euro. Selskapet, som består av merkenavnene Knaus, Tabbert T@B, Weinsberg, Morelo og Rent and Travel, ble i september 2020 notert på Frankfurt børsen. I juni presenterte Knaus Tabbert et omfattende produktprogram i Bad Griefsbach, ikke langt fra Passau og Jandelsbrunn.

Knaus Tabbert har klart å vokse selv i pandemiårene 2020 og 2021. Modellprogrammet av campingvogner og bobiler er omfattende og spenner fra de små og enkle, til de store og luksuriøse. Noe for enhver smak og bankkonto, med andre ord.

Leveringstider

En rekke caravanprodusenter har slitt med lange leveringstider på grunn av mangel på chassis og andre deler. Dette forsøker Knaus Tabbert å komme rundt. I fjor ble kjøretøyer med stjerne i grillen presentert som resultat av orienteringen mot andre chassisleverandører enn Fiat og MAN. I år var det en nye avtaler med Ford og VW som sto i fokus. Denne spredningen på flere leverandører, er en del av vekstrategien som vil sikre Knaus Tabbert større valgfrihet ot bidra til å redusere leveringstidene.

Bybobiler i vekst

De såkalte bybobilene, det vil si bobiler bygget inn i store varebiler, er et voksende markedssegment. De kan parkere på vanlige parkeringsplasser i byer og garasjer, og er dermed langt mer anvendelige i bruk en mer tradisjonelle bobiler. Knaus har videreutviklet konseptet, og presenterte i Bad Griefsbach flere nye bybobiler med god innvendig plass til tross for beskjedne ytre mål. For eksempel en ny Vansation bygget på VW Crafter chassis. Liten og kompakt, men tilbyr likevel god plass og mye utstyr. De kom også med en såkalt Tourer CUV, hvor hele taket kan heves. Dermed blir det fullverdig takhøyde for bobil, men bare når bilen står parkert.

Tourer Van

Den nye TOURER VAN er et nyutviklet, halvintegrerte kjøretøy, basert på VW T6.1 Bobilen vil være tilgjengelig i to oppsett: 500 MQ og 500 LT. Med en innvendig bredde på 200 cm, en høyde på 276 cm og en lengde på 588 cm er TOURER VAN romslig og håndterlig på samme tid. Begge planløsninger har romslig kjøkken med 90-liters kompressorkjøleskap, oppvaskkum og to-bluss platetopp, samt dieselvarme og kjele. En praktisk skyveseng over førerhuset kan bestilles på forespørsel, slik at totalt opptil fire personer kan sove i TOURER VAN.

Sammenleggbar dusj

500 MQ har fått en spesiell funksjon. Med noen få enkle håndbevegelser kan badet enkelt tilpasses den aktuelle brukssituasjonen. Hvis det ikke er nødvendig, kan du skyve den høydejusterbare dusjen ned slik at den er i nivå med den tilstøtende bakre dobbeltsengen; madrassen hviler deretter på toppen av dusjen. Dette skaper ekstra plass mens dusjen ikke er i bruk. Når dusjen skyves i øvre stilling, blir den et fullt funksjonelt dusjkabinett med foldevegg og full ståhøyde på 1,90 meter. Enten i sove- eller dusjmodus, toalettet er tilgjengelig og brukbart til enhver tid.

Garasje

Tourer Van 500 MQ har en bakgarasje og to separate soveområder, dobbeltsengen bak og den valgfrie skyvesengen foran. I 500 LT er det en romslig garasje, et stort oppbevaringsrom i gulv som også kan nås via garasjen, samt ytterligere rom og skap for ferieutstyr av alle slag.

Det svingbare badet utnytter plassen mest mulig ved å kombinere to forskjellige bruksområder. Servanten på den ene siden kan svinges over toalettet med et håndgrep. Dette skaper et selvstendig dusjområde med glatte vegger på den andre siden. Dusjhyllene integrert i sideveggen er fullt brukbare i begge områder.

Sofagruppe og senkeseng

 I stedet for én har 500 LT to benkeseter med plass til fire personer anordnet i lengderetningen. Hvis førersetet og passasjersetet foran også er vendt mot oppholdsområdet, kan totalt seks personer sitte ved bordet, som også kan utvides om nødvendig. Så du kan enkelt invitere gjester til et måltid. Dessuten kan denne sittegruppen gjøres om til en romslig dobbeltseng. I tillegg kan man få en senkeseng med plass til to, så man slipper å re opp og ned hver morgen og kveld.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.