Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst: Willem D A Laros. Bilder: Hymer
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2021

Hymer introduserer “CrossOver” bobiler

Hymer tilbyr to av sine populære fritidsbiler som 'CrossOver' for å møte den økende etterspørselen fra mer eventyrlystne kunder. Dette gir den semi-integrerte Hymer ML-T 570 og Hymer Grand Canyon S bobilen på et Mercedes-Benz-chassis en terrengoppgradering med firehjulsdrift. Omfattende standardutstyr inkludert et solsystem bidrar til å øke selvforsyningen til opptil ti dager.

Teknisk, men også eksternt, er disse 4x4 bobilene godt utformet. Spesielt terrengdekk understreker bilens karakter. Kombinert med de vanlige komfortnivåene fra Hymer og Mercedes, gir CrossOver-utgavene av Hymer ML-T 570 og Grand Canyon S en spennende reiseopplevelse, selv utenfor allfarvei og langt borte fra luksuriøse campingplasser.

Tøffe utseende

En voksende gruppe eventyrere undgår campingplasser, men liker å dra ut i naturen, med bobil og alt utstyr. Gjerne til steder der veien ikke lenger er asfaltert og eksterne kraftkilder er fraværende. Den utvendige utformingen av modellene på Mercedes-Benz Sprinter-understellet har fått et tydelig terrengutseende med “CrossOver” designgrafikk. Dette robuste utseendet forbedres ytterligere av firehjulsdrift, økt bakkeklaring, 16 tommers terrengdekk og LED-lysstangen over førerhytta. På ML-T er reservehjulet festet til bakveggen, og vi finner et takstativ med trinn bak.

Avansert teknikk

CrossOver-modellene har en rekke avanserte tekniske funksjoner. Fjærheisen på ni centimeter gir mer bakkeklaring og reduserer dermed risikoen for at kjøretøyet blir stående fast. Girreduksjonen til Mercedes-Benz Sprinter garanterer utmerket trekkraft, spesielt i skråninger og nedkjøringer, ved hjelp av det intelligente 4ETS-trekkraft-systemet, som bruker elektroniske fremfor mekaniske differensialåser. Den spesielle utformingen av eksteriøret  fortsetter i interiøret i form av de nye, antrasittfargede overskapsdørene og en ny grå bord- og med tilhørende kontrastfinish i Hymer ML-T 570.

Lagringsplass

Praktiske lagringsrom under skapene sikrer også at alt kan lagres innen rekkevidde og trygt, til og med under off-road kjøring. Ytterligere detaljer, som verktøykassen med en sammenleggbar spade og øks, gir prikken over i’en på begge utgavemodellene. Takket være alt utstyret er begge kjøretøyene helt selvforsynende i opptil ti dager gjennom året, under normale forhold. En valgfri safe fra Hymer Original Parts garanterer ekstra sikkerhet. Safen kan integreres i passasjersetekonsollen på Grand Canyon S og ML-T 570 og beskytter personlige verdisaker med et stålhus og en 3-bolt sikkerhetslås.

Ekstra køye

Til tross for terrengegenskaper er interiørkomforten også på høyt nivå i begge modellene. De to enkeltsengene på baksiden med skivefjær-sovesystemet kan forvandles til en stor soveoase ved å plassere en ekstra pute mellom sengene. Badet og kjøkkenet ligger i tilknytning til soveområdet. Kjøkkenet har et 152-liters kjøleskap. L-formet sitteområde og Mercedes-Benz komfortseter er plassert foran i kjøretøyet. Førersetet kan gjøres om til en ekstra køye ved hjelp av en ekstra pute.

Autonomipakke

For å gjøre ML-T 570 'CrossOver' enda mer selvforsynt, kommer den halvintegrerte bobilen som standard med en autonomipakke. Dette inkluderer en seks kilowatt dieselvarmer med elektrisk stavvarmer og et ekstra sett som gjør at varmeren fortsatt kan brukes på steder over 1500 meters høyde. Det finnes noen slike steder i Norge også. En batteripakke er også inkludert.  Den består av Hymer Smart Battery System med to litiumbatterier og en inverter. For selvforsynende energiforsyning har ML-T 570 'CrossOver' et solsystem med en effekt på to ganger 90 watt på taket.

Grand Canyon S “CrossOver”

I bakenden av Hymer Grand Canyon S “CrossOver” er soveområdet med førsteklasses fjærmadrasser og overmadrasser med kaldt skum. For ekstra soveplass, tilbyr denne Hymer fra Upper Swabia et valgfritt hevetak. Kjøkkenet er utstyrt med et 90-liters kjøleskap med fryser og en uttrekkbar benkeplate. Mercedes-Benz setene er også tilgjengelige med valgfri lærbekledning. I likhet med ML-T 570 “CrossOver” har Grand Canyon S en autonomipakke som standard. Denne inkluderer en seks kilowatt dieselvarmer med elektrisk oppvarming, høydesettet og et solsystem med 90 watt kraft på taket. Eventuelt er Mobicool kjøleboks tilgjengelig. Den ligger i uttrekkbar lagringsplass på baksengen og kan fjernes når som helst.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West