Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst: Sven Furuly, BoCM og Bobilverden.no. Foto: Michael Kirchberger, Hobby og Fendt.
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2020

Hobby og Fendt 2021: Nytt og attraktivt modellprogram

Sammen med merket Fendt er Hobby en av de største tyske campingvogn-produsentene. Begge har gjennom en årrekke hatt stor suksess med sine produkter, og i Düsseldorf var det premiere for flere interessante campingvogn-nyheter fra de to leverandørene.

Et nærmere blikk på Hobby avslører at også denne tradisjonelle campingvogn-produsenten også har en rekke bobil-modeller på programmet, men det er campingvognene som ligger grunnleggeren, Harald Striewski, nærmest hjertet. Ikke mindre en seks ulike modellserier stor på 2021-programmet, og nå som tidligere er det et sterkt fokus på en kombinasjon av komfort og luksus til en rimelig pris. På den store bobil og caravan-utstillingen i Düsseldorf kunne publikum ta alle de nye modellene i øyesyn. Og besøkende på Hobby-standen var det mange av, forteller Hobby selv.

Alt er med

Et nytt og friskere utseende kjennetegner de nye modellene. Gjennomgangstemaet er nordisk lyst og lett i fargene, kombinert med interiører som henter opp årets trendfarger i fiolett og grått i de to modellseriene Excellent og Prestige. En ny utforming på kjøkkenets skuff-seksjon forbedrer funksjonaliteten og bidrar til bedre plassutnyttelse. En god atmosfære er også viktig, og innenfor hver modellserie er det minst en modell som er utformet med en rund sittegruppe. Et viktig karaktertrekk ved Hobby-vognene er det produsenten kaller ”Hobby Komplett”. Kort fortalt går dette ut på at kunden skal oppleve at alt som trengs for å oppleve en fullverdig og velutstyrt campingvogn skal være inkludert i prisen. Tanken er simpelthen at det bare skal være å hekte den på tilhengerfeste, fordele bagasjen på bilen og vogna, og deretter legge ut på eventyr. Enten man har valgt fra den rimeligste ”Ontour” –serien, eller den mest eksklusive ”Premium” –serien, der det også finnes en utgave med stort tverrstilt baderom bakerst i vognen.

Optima Ontour

Også når det gjelder bobiler har Hobby styrket sitt utvalg av rimelige innstegsmodeller og modeller i det midtre pris-sjiktet. Serien ”Optima Ontour” er basert på Citroën Jumper, og disse del-integrerte modellene er lansert med to nye grunnriss, der den store nyheten er et rommelig baderom i bilens hekk. Også alkove-modellene har fått en tilvekst på flere nye varianter – med både enkeltsenger eller en tverrstilt dobbeltseng i hekken. Bak navnet ”Vantana” finner vi de van-baserte bobilene til Hobby. De ulike modellene, med lengder fra 6,0 meter, er alle basert på Fiat Ducato. Årets store nyhet er at de to enkeltsengene bak i bilene har fått en lengdeøkning på 9 cm – og byr dermed på økt sovekomfort.

Fendt i premiumsegment

Fendt har siden 1997 vært en del av Hobby, og dekker først og fremst premium-segmentet der vi finner de dyrere og mer luksuriøse campingvognene. Merkets nye toppmodell, Diamant, hadde sin premiere for publikum i Düsseldorf. Kjennetegnene er nytt og større vindu i front, bedre planløsninger, bedre isolasjon og sorte polerte lettmetallfelger. Fendt tilbyr tre ulike grunnriss og lengdene ligger mellom 4,5 og 7,0 meter. Innredninger i hvit høyglans bidrar til å høyne det eksklusive kjøkkenet, der bakveggene av glass har bakgrunnsbelysning. Med elektrisk gulvvarme er det alltid lunt på gulvet, og selv en kald vinterdag byr Diamant-modellene på et lunt og varmt interiør. Med sin innvendige ståhøyde på 198 cm kniper det heller ikke på opplevelsen av rommelighet og komfort, selv for høye nordmenn.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

* Påkrevd