Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 6 Desember 2018

Free Team 40 år i Caravanbransjen: Campingtelt fra Hakadal

Fortelt til campingvogner og senere bobiler har vært forretningsområdet for Free Team i Hakadal i en mannsalder. De fem ansatte omsetter årlig for 22 millioner, og Free Team har ikke tenkt å stoppe med det, forteller eier Thorbjørn Sørlie til BoCM

Utover på campingplassene er det blitt rene hyttebyene. De nye helårsteltene i tyngre PVC forsterket duk, har fått en kraftig økt etterspørsel siden mange nå bruker campingvogna på fast plass hele året. Free Team eier varmerket Eurotent og står selv for design og utvikling. Teltene produseres i utlandet, og leveres direkte til kundene. Free Team utvikler stadig nye design. Markedet for partytelt og hagetelt har også har vokst de senere årene. Årlig selger Free Team rundt 800 fortelt, mest faktisk på Østlandet, Sørlandet og deler av Mørekysten.

Slitesterkt

Vivaldi Partytelt og Vivaldi Helårstelt er bygget for nordiske forhold. Stativet har de samme 40x40 mm aluminiumsprofilene og står like sikkert i all slags vær. Takkonstruksjonen med den bratte vinkelen på taket sørger for at snøen sklir lettere av. Duken som er brukt i veggene er den anerkjente TenCate-veven. Taket er helstøpt PVC-duk og inneholder dermed ingen sømmer. Dette gjør teltet veldig slitesterkt. Partyteltet kan bygges ut med en paviljong og levegger.

Lufttelt

Bohus Air er et romslig og praktisk lettvektstelt for både bobiler og campingvogner. Smart og funksjonell konstruksjon med luftkanaler som gjør oppsetting raskt og enkelt. Ingen stativdeler av metall benyttes. Teltet har også teltvulster i to størrelser for å passe både campingvognens teltskinne og bobilens markise. Luftventilene sitter utvendig på kanalene for enkel påfylling. Luftkanalen i et Bohus Air kan fylles med medfølgende håndpumpe på mindre enn 5 minutter! Tømming tar bare noen sekunder! Luftekanalene består av en ekstremt sterk polyuretan-tube som er plassert i et foringsrør av polyester. Disse er trykktestet til mer enn 20 psi ( ca 1,4 bar), et trykk som er umulig å nå med håndkraft. Teltene leveres med markkappe for montering på campingvogn, håndpumpe og plugger, alt pakket i en praktisk transportbag.

Spesielle vintertelt

Universal 240 er bygget over et kraftig 28 mm stålstativ og skal tåle betydelig belastning.

Teltet kommer i flere størrelser, og er et fullkomment vintertelt så vel som sommertelt. Teltet blir levert med fastsydde skumgummiputer og vinklede bakben som gir den beste tetningen mot vognen. Universalteltet har dører og vinduer på begge gavlene, samt nedfellebar/borttagbar front. For tøffe vinterforhold kan man få vintersikring og termotak.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag