Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Av: Willem Laros
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2021

Frankia F-Line I 890: Nå også med dronningseng

Den store og luksuriøse Frankia F-Line I 890 – på Fiat chassis og nesten ni meter lang – vil også være tilgjengelig med en såkalt dronningseng fra modellåret 2021. Dette er det vi kaller en sentralt plassert dobbeltseng hvor du kan komme inn og ut på begge sider.

Denne store bobilen har også et utvalg av to forskjellige stueoppsett: En med to benker mot hverandre og et sentralt bord (I 890 GD-B - med enkeltsenger 210 cm lang, eller en med tverrbord fra sideveggen ( I 890 QD-B: barsittegruppe),og den nye dronningsengen. Den ekstra luksuriøse Titan-versjonen er optimalt utstyrt for bruk uten strømtilkobling fra campingplassen eller bobilplassen.

Multibruk

"Barsittegruppen" vil mesteparten av tiden tjene som et sted å spise og slappe av. Men Frankia har også utstyrt det for bruk som en multimedia plass.  Bordet fra sideveggen er 75 cm bred og 105 cm lang: med en enkel håndgrep kan den utvides til 143 cm. Et eget rom med tre strømtilkoblinger er integrert i dette. Praktisk for lading av telefon, bærbare datamaskiner og annet. 

Våkne til solen

Den nye dronningsengen - som er et morsomt hint om at ingen konge får sove i den, har en bredde på 160 cm. Det er lett å komme inn og ut takket være den lave høyden. Den elektriske justeringen av sengen gjør det mer behagelig å lese. LED-lysstrimler på sengegavlene skaper også god stemning. Det er store vinduer i sideveggene og taket for å slippe inn solen til å våkne med.

Stor og romslig

Med denne Frankia bobilen er alt "stort" og "romslig". For eksempel er ståhøyden over hele lengden innendørs 203 cm. Maksimal totalvekt er 5500 kg, og bilen drives av en motor med 140 eller 180 hk (valgfritt). Hovedtanken tar ikke mindre enn 300 l drikkevann (valgfritt). Garasjen bak har en høyde på 124 cm. med plass til mye bagasje. Det lett tilgjengelige og oppvarmede dobbeltgulvet er 35 cm høyt. Bilen er utstyrt med et vannbårent varmesystem fra Alde. Dette gjør bilen ideell å bruke selv om vinteren.

Lithium batterier

Titan-oppgraderingen er utstyrt med en “all-round” vedlikeholdsfri teknologipakke med  LifeP04 lithium-ion batteri, hurtiglader, en 1700 Watt inverter og to 110 W solcellepaneler. Dette gir tilstrekkelig kraft - selv når solen ikke skinner. Så du kan bruke det meste av 230V-utstyr uten problemer.

60 års jubileum

Frankia feiret sitt 60-årsjubileum i koronaåret 2020. Fabrikken i Marktschorgast i Oberfranken sysselsetter 200 personer til å bygge rundt 650 biler i året. Siden 1995 har Frankia bobiler blitt utstyrt med et dobbeltgulv De var et av de første merkene som gjorde dette som har vist seg å være meget bra for bruk i norske vintertemperaturer.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West