Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2021

Fendt 2021: Jubileum med ny logo og ny dessign

Fendt blir av mange omtalt som «lillebroren til Hobby», men er i realiteten en egen produsent med egen design og produksjonslinje. For et par år siden åpnet de en ny fabrikk, og i jubileumsåret 2020, kommer de med ny logo og oppgradert utseende på campingvogner.

Fendt startet med å lage campingvogner i 1970, og fabrikken eies av Harald Striewski, som også er eier av Hobby fabrikkene. Fendt er kjent for gode kvalitetsvogner, og fremhever at de ligger noe høyere på kvalitetsskalaen enn Hobby. For 2021 sesongen kommer de med flere nyheter som skal bidra til å befeste kvalitetsnivået. For eksempel noe ny ytre design med endret front, og andre detaljer som ny design på aluminiumsfelger. Innvendig er det blitt mer skapplass og flere valgmuligheter på stoff i sitteputer, og en egen jubileumsutstyrspakke. Takluke er å finne både i oppholdsrom og på et «barnerom». Fendt kommer nå med hel dørløsning med egen myggdør.  

Nye modeller

Fendt har 5 ulike serier med til sammen 30 modeller. Nytt for 2021 er at Bianco-serien får en kompakt vogn, 445 SFB, og en større 720 SKDW. Det er en typisk fasstliggervogn med sine 2200 kg. totalvekt, bredde på 250 cm., Alde sentralvarme og gulvvarme kan styres med Truma iNet.  og separat dusj.  Kjøkkenet har en Thetford TRIPLEX stekeovn med grill og tre kokebluss og et Dometic Slim Tower kjøleskap på 133 liter som kan åpnes fra begge sider, og derfor er lett tilgjengelig både fra kjøkken og fra forteltet. Der finner vi også en avtrekksvifte som er kjekt å ha ved matlaging.

Interiør

Vogna har en stor og behagelig rundsittegruppe foran. Soverommet er i midten med en ekstra bred dobbeltseng med springfjærmadrass som måler 150 x 205. Bak er det to ekstra lange køyesenger med vinduer som kan åpnes. Siden digitale medier har gjort sitt inntog i campinglivet, er vogna utstyrt med flere USB ladekontakter er integrert i leselampene til hver køyeseng. Køyene er hengslet slik at man kan benytte plassen som vinkelsittegruppe i forbindelse med sittebenken, eller som garasje alt etter behov. Et praktisk søylebord er på plass, og kan enkelt senkes og plasseres under sittebenken når plassen skal benyttes til annet.

Stor bad

Et stort bad med eget dusjkabinett og et dreibart Thetford toalett tar opp rommet bakerst. Tømming av toalettet er lagt til venstre side av vogna. På badet er det også en praktisk håndklevarmer i kombinasjon med Alde varmeren. Som alle Fendt vogner leveres også denne med 5 års garanti og 12 års tetthetsgaranti. Prisen ligger i det høyere nivået, men til gjengjeld får man en vogn som kan tjene campingfamlien i mange år.

 

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

* Påkrevd