Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Pontus Enghed
Bobil og Caravan magasinet, nr 6 Desember 2020

Et designløft som synes: Kabe campingvogner 2021

I forbindelse med lansering av 2021-modellene gjennomfører svenske KABE et stort designløft som kommer til syne både utvendig og innvendig i de fem ulike campingvogn-seriene som tilbys.

Et komplett utvalg av campingvogner i flere klasser gjør svenske KABE til en interessant leverandør til norske campingentusiaster. Ikke minst fordi stadig flere nordmenn får øynene opp for helårscamping – som gjør KABE til et merke å kikke nærmere på. Og det har ikke vært vanskelig å få øye på disse campingvognene blant andre – med sin karakteristiske røde stripe på den hvite vognkassen. Med 2021-modellene gjennomfører KABE et viktig designløft i samtlige modellserier – og skaper med dette enda mer attraktive modeller.

Glatte flater

Det karakteristiske røde og hvite designet er nå kombinert med glatte karosseriflater og dekoren har også fått innslag av sorte effekter, avhengig av modellserie. Den rimeligste, Classic, har fått en overflatefinish som kalles «minikulehamret» og har fått en ny hekkgavl, mens det neste trinnet opp, Edelsten (Ädelsten på svensk), har fått helt glatte karosseriflater som standard. Ser vi på prestisje-serien Imperial er det ikke vanskelig å se hvordan bruk av dekorstriper gir et moderne og elegant inntrykk. De fem campingvogn-seriene bærer forøvrig navnene Classic, Edelsten, Royal, Crown og Imperial.

Nordisk innredning

Innredningene er inspirert av det nordiske og lyse. I motsetning til flere sentraleuropeiske produsenter, vektlegger KABE materialvalg og farger hentet fra våre lyse somre. Snekkerarbeidene har overflater i Nordisk Eik på alle seriene, med unntak av innstegs-serien Classic, bordplatene er i «kaffe-latte» farge, benkeplatene er gråmelerte, samtidig som det hele rundes av med vegg- og gulvflater i lyse toner. Samtidig gir møblenes konstruksjon og design en utstråling av kvalitet og gjennomtenkte løsninger. Særlig baderommet – plassert i hekken – er verd å trekke frem. Et nytt dusjkabinett og raus plass øker bokvaliteten når ferien strekker seg over lengre tid.

Tekniske oppgraderinger

Den nye KABE-årgangen bringer også med seg flere tekniske oppgraderinger som bidrar til høyere komfort og en enklere ferie både sommer som vinter. Til kjøkkenet i seriene Royal og Imperial er det nå mulig å velge kompressordrevne kjøleskap som kombinerer lavt energiforbruk med høy kjøle- og frysekapasitet selv under lange varmeperioder. Royal-serien åpner også for mulighet til å velge en helt ny komfyr. Ikke bare har den fire bluss, men har også en varmluftsovn som arbeider på 230 V for å gi jevnere og mer effektiv stekevarme. Den viktigste nyheten, vil likevel for mange være det nyutviklede to-soners varmesystemet i gulvet. Ikke bare gir vannbåren varme overlegen komfort, men nå er det inndelt i to soner med mulighet for individuell temperaturløsning. Ikke minst vinterstid er dette attraktivt: Koselig varme i salong og kjøkken, mens sovedelen er svalere. En smart bruk at returvannet gir samtidig stabil oppvarming av baderommet.

Favoritt for yngre

Den rimeligste campingvognserien med betegnelsen Classic er en favoritt blant mange yngre familier og førstegangskjøpere. Utstyrslisten er kortere og det er færre tilvalgsmuligheter, men serien byr på mye plass og komfort for pengene. I serien finner vi «barnerom»-vogner med mulighet for å velge køyesenger, samt flere reisevogner med gunstig vekt og størrelse. Også Classic byr på flere ulike grunnriss med enkeltsenger eller en dobbeltseng, kombinert med et komfortabelt baderom i hekken. Nytt for 2021 er også et større vindu i kjøkken og en rommelig sittegruppe foran i Classic-campingvognene.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

* Påkrevd