Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Carthago Group
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2021

Carthago Group 2022: Eventyrlig vekst, utfordrende leveringstider

Høyere komfort, mer kreativt utformede innredninger og flere modellvarianter kjennetegner 2022-modellene til Carthago-gruppen. Ikke minst kan merket Malibu presentere en rekke spennende nye van-baserte modeller.

Et tilbakeblikk på fjoråret viser en eksplosiv salgsvekst i de fleste europeiske markeder, og lite tyder på at det året vi nå er inne i blir annerledes. Reiserestriksjoner og begrensede feriemuligheter utenlands har gitt rekordhøyt salg i mange land. Den tyske Carthago-gruppen, som produserer og selger de to merkene Carthago og Malibu, er intet unntak. Salgstallene over hele Europa peker oppover, ikke minst for de van-baserte utgavene, som nå står for hele 50% av volumet til Malibu. Men til tross for hypermoderne produksjonslinjer og avanserte logistikksystemer møter likevel fabrikken utfordringer når det gjelder levringstider. Dette skyldes utsatte leveranser fra underleverandørene. Det er ikke bare mangel på basiskjøretøyene som benyttes til produksjon av bobiler, men også viktige komponenter som vinduer og kjøleskap. Resultatet er ikke bare forsinkelser, men også prisøkninger som følge av at underleverandørene utnytter den store etterspørselen i markedet.

Fire ulike van-serier

En god måte å møte prisutfordringene på er å utvikle og lansere nye og kreativt utformede modeller der forholdet mellom pris, gode bruksegenskaper og kvalitet beholdes. Med dette for øye har Malibu lansert serien Van Diversity, og har dermed fire ulike van-baserte serier med Compact som det rimeligste alternativet, dernest Diversity og med First Class og Charming som de mer eksklusive og velutstyrte toppmodellene. En nyhet med Diversity er den åpne og gjennomgående planløsningen som strekker seg helt fra førerplass til bakluke. Kjøkkenet er i XL-format og selv i den korte seks-meter utgaven er det nå to fullverdige enkeltsenger i hekken. Dette begrenser albueplassen i baderommet, men undersøkelser viser at svært få benytter dusjen, og heller vil ha god plass når man sitter på toalettet.

Smarte skap over førerplassen

Det er mulig å bestille et stort skap over førerplassen i alle fire serier, som et alternativ til det store panoramavinduet som mange velger for å få ekstra mye lys inn i bobilen. I kjøkkendelen er det nå satt av plass til et 84 liter stort kompressordrevet kjøleskap, og går vi opp til den større 640 LEK-modellen er det både doble skyvedører mellom bodel og sovedel, samt en rommelig kommode plassert under den venstre enkeltsengen. Alle modeller kan for øvrig bestilles med en 24» stor flatskjerm og en satellitt-mottaker. Et valgfritt foldetak i kombinasjon med de lengste utgavene øker både plass og komfortnivå i van-modellene To nye metallic-farger i gråtoner markerer modellår 2022.

Mercedes Sprinter med dobbel aksel

En nyhet for det nye modellåret er muligheten til å bestille flere av de integrerte bobilene i XL-serien med Mercedes Sprinter chassis og dobbel bakaksel fra ALKO. Compactline C-Tourer har fått et nytt frontparti og Chic-C serien har fått ny utvendig grafikk på skrogsidene. Ut over dette har konstruktørenes fokus ligget på mest mulig vektbesparende løsninger. Målet har vært å bedre nyttelasten, men fortsatt ligger under 3,5 tonn grensen. Særlig kjøpere i middelhavslandene er opptatt av denne grensen – som er av stor betydning for hvor mye det koster å kjøre på de avgiftsbelagte motorveiene i Syd-Europa.

Sikrere inngangsdør

Inngangsdøren er ikke bare blitt bredere (63 cm) og dermed mer komfortabel i bruk, men har også fått en kraftig stålramme innvendig i åpningen. Dette, sammen med en RFID chip, øker sikkerheten og gjør samtidig låsing av døren nøkkelløst. Selve låsefunksjonen blir dermed elektrisk aktivert. Når vi beveger oss opp på seriene E-Line og Liner øker utstyrsnivået ganske progressivt, og selv en stor stekeovn med grill hører til standardutstyret. Nye multimedia-systemer og navigasjon runder av 2022-nyhetene på de delintegrerte og integrerte bobilene fra tyske Carthago.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West