Tekst og foto: Sven Furuly
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2019

Campingvogner på vei: Dethleffs med flere nye modeller

Campingvogn-programmet til Dethleffs har nå fått en større spennvidde enn noensinne. Merket kan by en fin blanding av klassiske modeller, moderne design og ikke minst gode bruksegenskaper. Vi har prøvd å plukke ut høydepunktene.

Om noen virkelig kan kalle seg en pioner blant de mange campingvogn-produsentene, må det være tyske Dethleffs. Mer enn 85 år er gått siden Arist Dethleffs bygde sin første prototype, og i dag er merket en representant for noen av bransjens fineste produkter.

Ikke mindre enn seks ulike serier – fra den lekne c’joy til klassikeren Exclusiv – byr til sammen på flere ti-talls ulike modeller der grunnriss og størrelse vil møte de aller fleste kjøperes behov og drømmer.  

Ny generasjon

Dethleffs lanserte i fjor en helt ny generasjon campingvogner, gjennomførte en rekke oppgraderinger, og kom også på markedet med noen helt unike produkter. Dette arbeidet er videreført i 2020-modellene. På generell basis har alle Dethleffs campingvogner fått forbedringer i det elektriske anlegget med nye brytere, kontakter og lyspunkter. Også overskap og tekstiler har fått et nytt design.

Innstegsmodeller

I fjor presenterte vi ”retro-modellen” Coco inngående, og nå skal vi bare kort nevne at denne 4,5 meter lange vogna med en vekt på 733 kg nå også har et kjøleskap på 142 liter og fryseboks på 15 liter installert som standard. Om vi fokuserer på innstegsmodellene, er det den 212 cm brede c´joy som gjelder. Den kommer med fire ulike grunnriss og har lengder på 493 til 593 cm. Med vekter mellom 841 og 985 kg er dette vogner som lett kan kombineres med trekkvogner som gjør at føreren bare har behov for et standard Klasse B førerkort. Vognene er spesielt god egnet for to personer, men kan om ønskelig utstyres med tre sengeplasser.

«Generation Scandinavia»

En av fjorårets store nyheter var ”Generation” og ”Generation Scandinavia” –seriene. Særlig den sistnevnte – spesielt konstruert for vintercamping – er blitt en stor suksess. Gode materialvalg, hele ti ulike grunnriss og to ulike bredder gjør dette til særlig attraktive modeller for norske kjøpere. Nytt av året er også muligheten til å utstyre disse vognene med air-condition. Med sin bredde på hele 2,5 meter er campingvognen Generation Scandinavia 595 RK i stand til å by på romslighet og et høyt komfortnivå for en familie på fire. Men denne høyst ukonvensjonelle vognen har i tillegg en rekke spesialiteter å by på. Et blikk inn i soverommet viser en helt spesiell planløsning: I denne Dethleffs-modellen har designerne valgt å kombinere en køyeseng for to barn sammen med en delvis frittstående dobbeltseng i samme rom. Løsningen gir smart plassutnyttelse, og rom for et bra bad og toalett, sammen med et stort langsgående garderobeskap.

God plass

I vognens fremre del er det også avsatt plass til et stort kjøkken, der de mange skapene og hyllene gjør det både lett å holde oversikt og på plass til mye. Nettopp oppbevaringsplass er noe som kjennetegner hele 595 RK konseptet – enten det er under sengene, i overskap eller skuffer. Sammen med det unike soverommet er den store salongen i forkant et av høydepunktene. Utformingen gir nesten 360 graders plassering rundt bordet – der god plass til hyggelig samvær og lange kvelder så absolutt er til stede. Totallengden er på 6,75 meter og vognen har også et stort rom i front som er lett å utnytte til ekstra fritidsutstyr eller annen bagasje. Totalvekten er to tonn på denne en-akslede campingvognen.

Bedre bokvalitet

Den andre 2020-nyheten i Generation Scandinavia-serien er modellen 655 RE. Et større kjøkken og mer garderobeplass bidrar til bedre bokvalitet over tid.  Her er kjøkkenet skilt fra salongen gjennom et spesialtilpasset møbel. Også i denne modellen er det den store salongen som er et av elementene som skaper høy trivsel. Det er god plass rundt den C-formede sofaen og så vel bruk av farger som størrelse på vinduer skaper den fine og åpne atmosfæren i vognen. Her har den bakre seksjonen et soverom med to langsgående senger og mulighet for å stenge mellom dette rommet og resten av vognen. En av de to sengene har en lengde på hele 215 cm – og gir dermed høy sovekomfort. Med sin totallengde på 735 cm byr denne to-akslede campingvognen på kvaliteter vi ofte forbinder med en liten gjestehytte. Totalvekt er 2,5 tonn og 655RE bygger på et to-akslet chassis.

Klassisk design

Campingvogn-serien Nomad har vært en populær Dethleffs-modell gjennom mange år. Selv om de ved første øyekast har beholdt sitt klassiske eksteriørdesign, har 2020-modellene har fått en betydelig innvendig oppgradering. Her er det skapt en fin balanse mellom klassisk eleganse, praktisk bruk og et moderne uttrykk. Målgruppen for denne serien er først og fremst middeladrende par som har erfaring med campinglivet, og har et bevisst valg til sine ønsker og behov for en maksimal camping-opplevelse. Med tolv ulike grunnriss og en lengde helt opp til 805 cm er dette vogner som byr på glimrende komfort gjennom en lang ferie.





La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Turforslag