Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Bjarne Eikefjord. Foto:
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

Helårscamping i Surnadal: Surnadal Camping Brekkøya åpnet av ordfører

Torsdag 18 august i år var det en flott dag for Firdauce og Gerald Grewe. Da åpnet ordfører Margrethe Svindvik og kommunedirektør Knut Haugen Surnadals første helårs campingplass med tømmestasjon for bobiler.

Allerede før starten har Surnadal fått et internasjonalt preg. Firdauce kommer fra Mauritius, Gerald kommer fra Tyskland. Med seg har de også datteren Sofie, og sammen kjøpte de plassen i 2017. «Siden da har vi gjort oss ett godt navn bla. med maten vår som vi serverer i restauranten her på Brekkøya, åpent hele året. Her får man ordentlig god, hjemmelaget mat med både tysk, norsk og internasjonal bakgrunn. Vi er veldig stolte over maten vi serverer, alt lages fra bunn av her på huset. Kortreiste ferske ingredienser legger vi stor vekt på», forteller Gerald.

Perle av en plass

«Da vi kom til Surnadal så bestemte vi oss for å bygge ut denne perlen av en plass, med et bredere tilbud for ferierende gjester, bobiler og barn. Vi har til mål å lage Brekkøya til en fornøyelse for alle, ung eller voksen, sulten eller tørst, fiskere eller turister, alle skal føle seg velkommen og på riktig plass, uansett om de kommer med bobil, campingvogn, telt eller leier en hytte hos oss. Surnadal har alt å tilby hva man måtte ønske seg, og dette i gangavstand», sier Gerald. Surnadal sentrum er en liten spasertur unna, omtrent 400 meter, og har bla. Søndagsåpen butikk, vinmonopol, kino, ALTI senter, shopping muligheter og mye mer.

«Komfortplasser»

For å gjøre plassen helårs, er det bygget ut 10 asfalterte såkalte «komfortplasser». De er alle 10 meter lange, og kan ta imot alle biler og vogner. Hver plass har strøm, vann og avløp, noe som gjør langtidsopphold mulig. I tillegg skilter plassen med 12 nybygde hytter med to rom, kjøkken og tilrettelagt for HC. Plassen har 72 helårsplasser med egen strømmåler, 46 dropp-inn plasser med strøm, og 18 teltplasser uten strøm. Rett ved lekeplassen er det laget fem plasser spesielt tilpasset barnefamilier. To nyoppussede sanitæranlegg med 8 toaletter, dusjer og 2 kjøkken er også tilgjengelig for gjestene. Det samme er vaskemaskiner og tørketromler. «For barna har vi opparbeidet ny lekeplass med zip-line, hoppepute, klatrevegg, husker og sandkasser», forteller Gerald, som tilføyer at de også har en restaurant med a la carte, take away og catering på plassen.

Servicestasjon

Den store stoltheten er en hypermoderne, helautomatisk servicestasjon. Den kan ta imot bobiler og campingvogner uansett størrelse eller system, for tømming av gråvann, toalett-kassetter og tømming av de integrerte tankene som bobilene bruker. På stedet er også en stor søppelcontainer, kraner for fylling av ferskvann og håndvask.

Kommunal støtte

Alle kommuner er pålagt å tilby en sanitær tømmestasjon for campingturister. Kommunen har derfor støttet prosjektet med 120.000 kroner, mens driverne selv har finansiert ytterligere over en million kroner. «Vi har fulgt denne prossen, og det er artig å se at det ble så bra», sa ordfører Margrethe Svinvik da hun klippet snora og erklærte den nye helårsplassen for åpnet. Under framvisningen av servicestasjonen falt det ord om at «dette måtte være Norges fineste tømmestasjon». Og yngst i familiten Grewe, Sofia på 8 år fikk æren av å overrekke blomsterbuketten og takke ordføreren for kommunal velvilje.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.