Lesestoff for deg som elsker campinglivet

AV: Johan Bjarnaberg
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2022

Barnas Camping Festival 2021: Møteplassen for barnefamilier i NBCC

Barnas Camping Festival ble avholdt på Hunderfossen Familiecamping fra fredag 25.-27. Juni 2021 og vi som arrangører sitter veldig godt fornøyd tilbake. Sånn rent økonomisk var det ingen suksess men det helt OK. Midt i en pandemi har vi gjennomført et treff vi kan være stolte av. Med noen små justeringer av programmet følte vi det helt innafor å gjennomføre og det var gjestene også våre helt enige i. Samtlige koste seg og alle de vi snakket med kommer gjerne tilbake i 2022 også.

Barnas Camping Festival startet opp i 2004 og arrangementet nærmer seg nå sitt 20 Års jubileum. Et jubileum vi gleder oss til for dette er blitt barnefamilienes møteplass i Norsk Bobil og Caravan Club. Hittil har vi hatt gjester fra snart hele Norge. Vi mangler kun gjester fra Troms og Finnmark så har vi dekket hele Norge. Vi har alle typer familier som gjester oss med sine barn, og mange av foreldrene er av utenlandsk opprinnelse. Ikke rent få kommer tilbake år etter år og nå som har holdt på i snart 20 år kommer også de eldste barna fra oppstarten på besøk med sin familie og sine barn. Totalt har vi hatt nesten 2000 barn som gjester med et snitt på over 100 barn per år.

Integrering og vennskap

Det er spesielt gledelig at vi har hatt så mange gjester på besøk hvor minst 1 av foreldrene har utenlandsk opprinnelse. Dette har bare gjort treffet bedre og på mange måter rikere

for alle involverte. Det er magisk å se hvordan storfamilien koser seg sammen, barn, barnebarn, søstre, brødre, tanter, onkler, besteforeldre med flere. Mange barn finner sammen på Barnas Camping Festival og det er ikke unaturlig. De fleste barna er mellom 3 og 12 år og når 100 barn eller mer møtes så etableres det nye vennskap.

Arrangementet samler

Vi voksne gjør dette for vi har jo samme interesse for campinglivet. Ellers hadde vi ikke vært det i utgangspunktet. Arrangementet bringer oss sammen. Barna bringer oss sammen.

Den eneste forskjeller er vi som arrangør liker å legge til rette for at dette skal skje og vi koser oss. Vi er også veldig glade for den støtten vi får fra mange avdelinger i Norsk Bobil og Caravan Club. Avdelingene Askim og omegn, Oslo, Romerike, Sunndal og Omegn og Lillehammer og omegn støtter oss i vårt arbeid og legger forholdene vel tilrette for deres medlemmer ved å betale hele eller deler av treffavgiften for Deres medlemmer. Mange av disse møtes for første gang på våre arrangement. Dette igjen kan være starten på livslange vennskap også innenfor den enkelte avdeling.

Alkoholfritt

Det er dog noen medlemmer som ønsker å benytte anledningen til å skaffe seg en rimelig helg gjennom denne støtten og prøver å melde seg på uten egne barn eller i følge med egne barnebarn. Disse blir avvist for dette er ingen arena for fest og party. Vi er ansvarsbevisste arrangører for store mengder alkohol og barn sammen er ingen god kombinasjon. Under fjorårets treff har vi pleid å ønske velkommen ved å invitere gjestene til oss på fredagskvelden. I 2021 valgte vi å komme til dem for å ønske velkommen. Vi ønsket ikke å samle store mengder mennesker på et lite område så vi valgte å la Trollgeir og Onkel Nut besøke samtlige gjester hjemme hos seg selv ved campingvogna eller bobilen. Nå ble det riktignok en lang hale med barn gående etter trollene men barna koste seg og det samme gjorde vi. Vi mener selv at dette var smittevernmessig bedre enn å samle alle til en felles velkomst.

Smitteverntiltak

Ved ankomst hadde vi opprett resepsjon med smittevernvegger og håndsprit på plass. God avstand for at alle skulle føle seg komfortable. Velkomstposer med litt info, program, velkomstgaver og bestilte biletter i parken delte vi ut før vi fulgte våre gjester til deres anviste plass. En plass de har under hele treffet. Lørdag var vi i Hunderfossen Familiepark og her er det jo umulig og ikke trives. Nye attraksjon nesten hvert år og kommer du annethvert år til treffet vårt kan vi nesten garantere nye opplevelser. Barna er jo også blitt 2 år eldre og ser selv gamle atraksjoner med nye øyne.

Lotteri og gevinster

Vårt store trefflotteri har vel aldri vært mer omfattende og mange var spente på om de vant men de mest utålmodige måtte vente de også, til etter showet med våre kjære troll nede på campingen. Disse karakterene er særegne og treffer de voksne like mye som barna og de har en egen evne til å få med seg alle. Selv de minste som vi trodde ville bli litt skremt er med og viser tydelig at de koser seg, de også. Mange av premiene under lotteriet er kjøpt inn og vi bruker mye penger på kjøp av premier. Vi liker ikke å tigge men kjøper heller med rabatt. I år mer enn noen gang og mange av vinnerne var tydelig glade og vi takker alle som kjøpte

lodd nok engang.

Hunderfossen 2022

Vi trår til på nytt på Hunderfossen den 25.-27. Juni 2022. Følg med på vår Facebook side. Har du gjestet oss tildligere så vil du bli invitert. Kontakt oss gjerne på avd107@nocc.no hvis du vil vite mere om årets treff. Annonser vil bli delt av Hovedkontoret så snart de er klare.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.