Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.

Av: Per Hofseth, NBCC Region 10.
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2021

Randsverk Camping ny NBCC Topp Camping plass

Randsverk Camping ble NBCC Topp Camping plass 29. mai 2021, og vi gleder oss til å få enda en campingplass i TC kjeden, sa president i NBCC, Berit Seljeseth Osa da begivenheten ble markert og campingplassen ble offisielt innlemmet i Topp Camping kjeden.

Randsverk Camping ligger i naturskjønne omgivelser 750 meter over havet, i krysset der veiene fra Heidal og Vågå møtes. Du ser snaufjellet rundt deg på alle kanter og det er gode stier som kan følges til de ulike toppene som er på 1300 til 1400 meter over havet. Plassen ligger også veldig sentralt til i forhold til Jotunheimen, Glittertind og Besseggen.

Vertskap

Randsverk Camping eies og drives i dag av ekteparet Nina og Hans Peter Brag, de utgjør til sammen med øvrige ansatte et veldig trivelig vertskap. Dette er absolutt ikke en ny plass hvor folk stopper. Det hele startet med at Ninas besteforeldre var såkalte bomvoktere. Selve bommen ble fjernet i 1965. Etter hvert utviklet dette seg slik at de serverte kaffe til de som ferdes etter vegen. Etter hvert ble det også slik at skysskarene hvilte hos dem. De startet etter hvert en kafe som ble overtatt av tante og onkel til Nina.

Butikk

Foreldrene til Nina startet med egen butikk og litt mer organisert overnatting ute på plassen.  For det meste overnatting i telt i de første årene. Først på 1970-tallet ble så plassen etablert og godkjent som ordinær campingplass. Dagens drivere overtok campingplassen etter Ninas foreldre 28. juni 1999. Siden da har de utviklet plassen videre til slik den framstår i dag: En moderne campingplass, nå også i NBCCs Topp Camping plass kjede. Etter hvert ble plassen  planert ut og gjort tilgjengelig for bobil og campingvogn i forskjellige nivåer slik at ikke alle ligger på en flate.

Utvikling

For å si litt om den utvikling som har vært her. Nina og Hans Petter bygget ny butikk i 2003, påbygg i 2005, og drev den selvstendig i mange år, til de i 2017 inngikk avtale med COOP, så i dag er det COOP marked og butikk. Bygget inneholder også bolighus for eierne av plassen. I 2007/08 kjøpte Nina og Hans Petter selve kafeen av tanten og onkelen til Nina. Den har de senere bygget om og modernisert. Der serveres det i dag kaffe og kaker, du kan få deg en god lunsj eller om du ønsker en god middag. I denne kafeen kan du dermed få alt hva hjertet ønsker og magen tåler.

Servicebygg

Ballbingen kom på plass i 2011/12. Senere ble det bygget et helt nytt sanitæranlegg som sto ferdig påsken 2014. Det er innredet på en utrolig smart måte slik at det rommer mye av alt en trenger på camping. I dette bygget er det også et delikat kjøkken med komfyrer, oppvask og spiseplasser til de som ønsker å sitte der og spise. Kjøkkenet ble utvidet med en egen paviljong også med komfyrer, oppvask og spiseplasser, den sto ferdig i 2018.

Campinghytter

10 nye campinghytter sto ferdig i juni 2020 og er klare for en ny sesong. Det er noen eldre campinghytter er på plassen og de var der når Nina og Hans Peter overtok i 1999.

Randsverk Camping framstår i dag som vel verdt et besøk hvis du liker å gå turer i fjellet eller i litt mer flatt terreng. Men du kan selvfølgelig også bare slappe av og nyte livet på campingplassen.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Norway East-West