Haglebu Feriesenter

Haglebu ligger i Sigdal kommune - kun 1-2 timers kjøring fra flere av byene på Østlandet. Haglebu Feriesenter er stedet for deg som søker ro i sjelen og som ønsker å nyte den norske naturen til det fulle.

Haglebu Feriesenter tilbyr overnatting i utleiehytter, i leilighet eller dobbeltrom. Vinterstid setter vi gjerne på strømmen for deg, så det er godt og varmt når du kommer hit (gi oss gjerne beskjed om når omtrent du regner med å ankomme). Sanitæreanlegget er tilgjengelig for deg som leier hytte hos oss. Dette stod ferdig til nyttår 2019. Her finnes doer, dusjer, vaskerom, familierom og kjøkken.

Vi har egen butikk som er åpen hver dag. Vi gjør vårt ytterste for å ha et bredt spekter i vareutvalget. I butikken får du blant annet kjøpt: Ferske bakevarer hver dag, frukt og grønt, meieriprodukter, mineralvann og øl, frysevarer, ferskvarer, kortreist mat, elgkjøtt, smågodt og snacks, fiskeutstyr, klær fra Bergans, Propan.

Leilighet

Haglebu Feriesenter har en nyoppusset leilighet på 80 m2. Denne består av: Sengeplasser til 6 voksne. 2 soverom. Bad, kjøkken, stue, dobbeltrom.

Hytte nr. 8

Sengeplasser til 5 voksne samt evt. 1 på hems. 2 soverom med familiekøyer. Hytta er utstyrt med dyner og puter på soverom. Hytten har ikke bad. Kjøkken: Hybelkomfyr, kaffetrakter og kjøleskap. Stue: Hjørnesofa, sittegruppe og TV.

Hytte nr. 9

Sengeplasser: 4 voksne Soverom: 1 soverom med familiekøye og enkeltseng. Hytta er utstyrt med dyner og puter på soverom. Bad: Nei, sanitærrom på stedet må benyttes Kjøkken: Kokeplate, kaffetrakter og kjøleskap Stue: Hjørnesofa, sittegruppe og TV Hytte nr. 10 Sengeplasser: 5 voksne Soverom: 1 soverom med familiekøye og køyeseng. Hytta er utstyrt med dyner og puter på soverom. Bad: Nei, sanitærrom på stedet må benyttes Kjøkken: Kokeplate, kaffetrakter og kjøleskap Stue: Sofa, sittegruppe og TV

Camping

Vi har flere ledige plasser for deg med bobil, campingvogn eller telt som ønsker drop-in. Plassene ligger nede ved Haglebuvannet. Det er bygget nytt sanitæranlegg som stod ferdig til nyttår 2019. Her finnes doer, dusjer, vaskerom, familierom og kjøkken.

Ledige helårsplasser

På jakt etter plass på fjellet? Vi kan friste med fine plasser, noen i nærheten av vannet og andre i nærheten av det nye sanitæranlegget. Flere av disse plassene er så store at det er plass til lange vogner og også tillatt med 3 meters bredde på spikerbu. Ta kontakt med oss på telefon eller e-post hvis det er av interesse. Ta gjerne kontakt for priser på helårs- eller sommer eller vintercamping.

Turterreng

Om sommeren finnes det mange stier man kan følge rundt omkring i fjelltraktene ved Haglebu. Haglebu Feriesenter er er flott utgangspunkt for turer på fjellet. På vinteren er det flotte muligheter for å gå på ski i fjellene rundt Haglebu.

Haglebu Kultur- og Natursti

På Haglebu finner man en rekke spor etter tidligere tiders bruk av skogen, marka og fjellet. Mennesker har i alle tider visst å gjøre bruk av naturens rikdommer. I tillegg til et spennende gravfunn fra merovingertid (ca. 570 - 800 e.Kr), er det funnet bevis på både jakt og fangst, jordbruk og seterdrift, men også industri i form av jernutvinning. Likevel er ikke alle sporene like tydelige. Hvilke formasjoner i terrenget er naturlige, og hvilke er menneskeskapte? Følg stien, så kan du lære litt mer om alle de hemmelighetene som ligger skjult rundt i landskapet. Turen er ca 2 km lang og tar omtrent en halvtime. Turen er godt merket og egnet for rullestol, barnevogner osv. Stien starter hos oss.

Haglebunatten

Man kan følge stien opp til den høyeste toppen, Haglebunatten. Er man av den virkelige sporty typen, kan man ta en dukkert i Snøfonntjenn. Går man på den andre siden av dalen, kan man gå inn til Småvannene. Her er det mange valgmuligheter. Det finnes merkede løyper som Turistforeningen holder i orden. Når man først har kommet opp over tregrensen er terrenget lett kupert. Det er fint å gå i. Man har mange flotte utsiktssteder innover i fjellet.

Haglebu - Dalabu

Om du ønsker å gå en hel dag kan du velge denne ruten. Den er 19 km, og den er beregnet til cirka 5 timer. Da går du langs veien til Flatvollen. Fra Flatvollen er det en kraftig stigning opp gjennom lia mot nordvest til Delesnatten og ned til den vakre Reinsjøen. Deretter går turen vestover over Reinsjøfjellet og ned til Lauvhaugen og Rohaug. Turen går videre et kort stykke på vei og nord for Briskerud går man til stidelet og ned til Dalabu.

Velkommen til Haglebu Feriesenter!

Video
Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
 • Fullservice-periode: 01.01-31.12
 • Bobil/campingvogn: Hele året
 • Telt: Kun sommersesong
 • Leilighet: Hele året
 • Hytte: Hele året
 • Rom: Hele året
 • Sesongplass: Hele året
Fakta
 • Campingvogn-plasser: 12
 • Bobilplasser: 12
 • Teltplasser: 4
 • Sesongplasser: 155
 • Hytter: 3
 • Leiligheter: 1
 • Rom: 1
 • Badrom tilpasset funksjonshemmede: 1
 • WC: 14
 • Dusjer: 11
 • Familierom: 2
 • Servanter med varmt vann: 32
Plassering