Skysstasjonen Kro og Camping

Skysstasjonen er en helårs campingplass og kafé, som ligger i sentrum av Røldal.

Vi har hytter med 2 til 7 senger, ca 35 døgnplasser for alle typer campere, og 15 sesongplasser for campingvogner.

Vi har også stor grillhytte og badstue.

Campingplassen ligger i sentrum i Røldal 50 meter fra Coop Røldal og minibank, 200 meter fra Røldal stavkirke, 150 meter til idrettsplass og lysløype, 300 meter til bensinstasjon. 

Vertskapet heter Randi Elin og Eilif Kolbeinshavn og tok over Skysstasjonen i august 2017. Randi Elin er utdannet kokk, og er opprinnelig fra Røldal. Hun bodde i Austevoll i ca 20 år, der hun var medeier i Austevoll catering før de flyttet opp til Røldal. Eilif er sjømann og kommer fra Kolbeinshavn i Austevoll - en gammel handelsplass. Der vokste han opp og har bodd der hele tiden til de flyttet til Røldal Desember 2016.

I hovedbygning på Skysstasjonen Kro og Campinger det Kafélokale med plass til ca. 40 gjester og selskapslokale med plass til ca. 80 gjester. Her er det en stor terrasse med uteservering med alle rettigheter.

Skysstasjonen har grillhytte og sauna på området, som står til disposisjon for alle våre gjester. Disse kan dere leie i resepsjonen inne i kaféen. Ny oppusset kjøkkenkrok for camping-turister med 2 oppvask-kummer og kokeplass for 2 personer

Om sommeren setter vi opp trampoline, og legger ut traktorer og lastebiler i sandkassen, som barna kan benytte gratis. Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper i Røldal som dere kan benytte dere av. Røldal skisenter ligger i Hordadalen, ca 6 km fra Røldal, i retning mot Haugesund.

Røldal Stavkyrkje

Røldal Stavkyrkje er den viktigaste turistattraksjonen i bygda og litt midt i bygdesentrum. Kyrkja er mykje besøkt på grunn av si spesielle utsmykking og historie.

Kyrkja blei bygd omkring år 1250. Opphavleg var kyrkja svært enkel med berre eitt rom. Etter kvart blei kyrkja utvida, ein svalgong kom til og den blei dekorert innvendig. Midt på 1800-talet blei kyrkja bygd om med bordkledning både inne og ute i tillegg til at den blei kvitmåla. Kyrkja blei restaurert på tidleg 1900-tal og fekk tilbake mykje av utsmykkinga frå middelalderen.

Fjellturer

Det er mange turstier til fjella rundt Røldal. Kart med turstiar kan en få på Skysstasjonen eller på turistinformasjonen. ​ Frå Røldal er det kort veg til Hardangervidda nasjonalpark. For populære turistmål som Trolltunga, Buerbreen og Preikestolen er Skysstasjonen eit godt utgangspunkt. De kan då anten overnatta i hytter eller campa her. ​ Det tek ca. 1 time kjøring til starten av turen til Trolltunga, 45 min til starten av Buarbreen og ca. 3 timar til starten av Preikestolen.

Bilturer

Det er mange attraksjonar som kan nåast med bil i området. For eksempel Låtefoss, i fossanes dal på veg til Odda, som ligg ca. 25 min kjøring unna Skysstasjonen. ​Langfoss i Åkrafjorden, på veg mot Haugesund, ligg ca. 40 min kjøring unna. ​ Nasjonal turistveg, riksveg 520 til Sauda over Saudafjellet tek ca. 1 time. ​Riksveg 13 mot Sulsal er ein fin tur på smale vestlandsvegar med mange attraksjonar langs vegen. ​ Industribyen Odda, med museum og butikkar ligg 50 min unna. Tyssedal med kraftmuseum ligg 1 time unna. Baroniet i Rosendal ligg 1,5 times kjøring unna.

Sykling

Det er gode forhold for sykling i Røldal. Her kan ein sykla på asfalterte vegar med lite trafikk i bygda, eller ein kan sykla i fjellet. Det går fleire grusvegar i fjellet som eignar seg godt til sykling. ​ På sommaren kan ein leiga syklar på turistinfomasjonen, som ligg midt i Røldal sentrum, rett ved Skysstasjonen.

Velkommen til Skysstasjonen Kro og Camping!

Video
Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
 • Fullservice-periode: 01.01-31.12
 • Høysesong: 20.06-20.08
 • Bobil/campingvogn: Hele året
 • Telt: Hele året
 • Hytte: Hele året
 • Sesongplass: Hele året
Tilhørighet
Fakta
 • Campingvogn-plasser: 30
 • Bobilplasser: 30
 • Teltplasser: 20
 • Sesongplasser: 15
 • Hytter: 9
 • Badrom tilpasset funksjonshemmede: 1
 • WC: 6
 • Dusjer: 5
 • Familierom: 1
 • Servanter med varmt vann: 7
Plassering