Østerbø Fjellstove

Østerbø Fjellstove (820 m.o.h.) ligger i Aurland kommune i Vestland fylke. Fjellstova ligger idyllisk til ved Aurdalsvatnet midt i den vakre Aurlandsdalen, like ved fylkesvei 50 Aurland – Hol. Dette er en av hovedveiene mellom Oslo og Bergen, og det er kort avstand til Nærøyfjorden verdsarvområde, Sognefjorden, Flåm med Flåmsbanen, Stegastein og Borgund stavkirke.

Beliggenheten midt i Aurlandsdalen byr på spennende naturopplevelser. En kan legge opp dagsturer etter form og lyst. Det kan være høyfjellsturer med vandring på breer, fiske i fjellvann, vandre på merkede/umerkede stier eller velge de gamle kløvstier.

Østerbø Fjellstove er utgangspunktet for fotturen fra Østerbø til Vassbygdi. Dette er siste dagsetappe av DNT`s 3 – dagers fottur gjennom Aurlandsdalen med start på Finse. Du kan velge å gå fra hytte til hytte eller bruke oss som base for dagsetapper.

Østerbø Fjellstove har røtter tilbake til 1600-tallet. I dag er det en moderne fjellstove med de fleste fasiliteter, hvor nytt og gammelt er i fin harmoni.

Fjellstoverom

Våre fjellstoverom har 2, 3 eller 4 senger og har en enkel standard. Det er vask med varmt og kaldt vann på alle rom. Dusj og toalett er i korridoren. Egen lakenpose eller eget sengetøy kan brukes, men det er også mulighet til å leie sengetøy og håndklær hos oss.

Hotellrom

Vi har 16 hotellstandardrom med dusj, toalett, TV og veranda.

Hytter

Hytte nr. 1 – 10. 35 – 40 kvm. 2 soverom. 1 rom med 2 enkle senger (noen av hyttene har dobbeltseng) og 1 rom med køyeseng Mulighet for ekstra sengeplass på sofa i stuen. Kjøkkenkrok med 2 kokeplater, kaffetrakter og et lite kjøleskap. Dusj/toalett og badstu Alle hyttene har TV. Hytte 7 fekk nytt kjøkken med stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og stort kombiskap kjøl/frys høsten 2022. Hund tillatt i hytte 1-10.

Hytte nr. 11  . 55 kvm. 3 soverom + hems. 6 personer + ekstra sengeplass for 2 barn på hems. Stue, peis, kjøkken, Tv, dusj/toalett. Hytte nr. 12 . 50 kvm. 3 soverom. 6 personer. Stue, peis, kjøkken, Tv, dusj/toalett.

Hytte nr. 12  . 55 kvm. 3 soverom uten hems. Maks 6 personer. Stue, peis, kjøkken, Tv, dusj/toalett. 

NB ! Det er ikke tillatt med hund i hytte 11 og 12

Leiligheter

Leilighetsbygget vårt har 4 store leiligheter. Flott utsikt over Østerbø og Aurdalsvatnet.

Leilighet nr. 1 og 2. 98 kvm. 3 soverom. Det er vask på hvert av rommene. 2 soverom har dobbeltseng og et har køyesenger. Totalt 8 sengeplasser. Stue med TV. Moderne kjøkken med alt utstyr inklusiv oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Et bad med dusj og toalett, og et ekstra rom med bare WC. Vaskerom med vaskemaskin og tørkeskap. Terrasse med nydelig utsikt over Aurdalen (Østerbø)

Leilighet nr. 3 og 4. 98 kvm. 3 soverom. Det er vask på hvert av rommene. 3 soverom med dobbeltsenger. Totalt 6 sengeplasser. Stue med TV. Moderne kjøkken med alt utstyr inklusiv oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Et bad med dusj og toalett, og et ekstra rom med bare WC. Vaskerom med vaskemaskin og tørkeskap. Terrasse med nydelig utsikt over Aurdalen (Østerbø)

NB ! Det er ikke tillatt med hund i leilighetene.

Camping

Campingplassen vår ligger idyllisk til ned mot Aurdalsvannet. Vi kan tilby camping for telt, bobil og campingvogn, og det er muligheter for strøm tilkobling. I tilknytning til campingplassen er det et sanitærbygg med dusjer, toaletter og vaskerom. Våre campinggjester er velkommen til å bruke Fjellstovas salonger og restaurant.

Området gir mange muligheter for vandring, fiske og utflukter. For våre gjester har vi også en robåt til utleie. NAF medlemmer får rabatt hos oss.

Registrering og informasjon er i resepsjonen inne på Fjellstova. Der er også en kiosk hvor vi selger brus, is og pizza og i resepsjonen får du kjøpt brød, melk og diverse kioskvarer. Nærmeste matbutikk er i Aurland (30km) Vi har IKKE tømmeanlegg for bobiler. Nærmeste ligger i Gudvangen.

Lading for El-bil

Fra sommeren 2023 blir det installert ladere på enkelte hytter og 2 hurtigladere for dagsgjestene våre.

Velkommen til Østerbø Fjellstove!

Video

Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
 • Åpent: Mai til oktober
 • Bobil/campingvogn: Kun sommersesong
 • Telt: Kun sommersesong
 • Leilighet: Hele året
 • Hytte: Hele året
 • Rom: Kun sommersesong
Fakta
 • Bobil-, vogn- og teltplasser: 50
 • Hytter: 12
 • Leiligheter: 4
 • Rom: 40 Fjellstoverom og 16 hotellrom
 • Badrom tilpasset funksjonshemmede: 2
 • WC: 10
 • Dusjer: 8
 • Familierom: 6
 • Servanter med varmt vann: 6
Plassering