Føllingstua Camping

Føllingstua er ditt naturlige stoppested for overnatting eller camping på din vei langs E6 eller Kystriksveien. Om du skal til Lofoten, Nordkapp eller andre interessante destinasjoner.

Føllingstua ligger ved Snåsavatnet I Nord-Trøndelag og har som målsetting å være en av Norges mest miljøvennlige campingplasser. Med gjester fra 40 forskjellige nasjoner i 2012, ca 60 oppstillingsplasser for campingvogner og bobiler (ca 30 faste), 65 sengeplasser i hytter og rom og 80 spiseplasser så er Føllingstua ingen liten bedrift i økoturismesammenheng. Føllingstua er litt annerledes, slik det må være for en økoturismebedrift. På Føllingstua er lokalhistorie viktig, noe som er tydelig bl.a. gjennom historisk bilder i restauranten og stuene, spesielt er Snåsavatnet som ferdselsåre med fokus på skipstrafikken der og temautsmykning og historiefortelling i hyttene, hvor kjente navn fra regionen får hver sin hytte med bilder og historie. De 7 største hyttene har fått sitt lokalhistoriske tema.

I vårt servicebygg finner du resepsjon med restaurant, kiosk, kjøkken, tv-stue, terrasse, bar m/alle rettigheter.

Våre hytter

Hytte nr. 1 - Fredrikke Marie Qvam: 26 m2 stor med 1 soverom, dobbeltseng 120 cm, hems med 3 madrasser, dyner, puter. Eget bad. Fullt utstyrt kjøkken (nytt i 2015). TV.  Rullestoltilpasset.

Hytte nr. 2 - Signe og Joralf Gjerstad: 26 m2. 1 soverom med dobbeltseng, 135 cm, hems med 3 madrasser, dyner, puter. Eget bad. Fullt utstyrt kjøkken. TV.

Hytte nr. 3 - Otto Sverdrup: 26 m2. 1 soverom med dobbeltseng,135 cm, hems med 3 madrasser, dyner, puter. Eget bad. Fullt utstyrt kjøkken. TV.

Hytte nr. 4 - Ole E. Noem: 26 m2. 1 soverom med familiekøye (dobbeltseng 140 cm med enkeltseng 75 cm over). Hems med 2 madrasser, dyner, puter. Eget bad. Fullt utstyrt kjøkken. TV. Hytta er totalrenovert 2015.

Finn flere hyttebeskrivelser her.

Restauranten

Føllingstuas meny skal være mest mulig basert på økologiske, kortreiste og lokale råvarer. Menyen skal ha lokale ingredienser som skal gi gjesten en opplevelse i smak, i tillegg til opplevelsen en har med å sitte i restauranten og se utover Snåsavatnet med sine ringer etter ørretvakene, der det strekker seg oppover forbi øyer, den meget kjente helleristningen ”Bølareinen” og innover i retning Snåsa, Blåfjella og Skjækra nasjonalpark med Norges geografisk midtpunkt.

Åpningstider:

Mandag - fredag: 13:00 - 21:00 Lørdag og Søndag: 15:00 - 21:00 Kaffe/te og kaker: 08:00 - 23:00

Baren er åpen alle dager til kl. 22:30

Restauranten er kun åpen på bestilling i lavsesongen.

Selskapslokale

Vi arrangerer jubileer, bryllup, bursdager, minnesamvær, konfirmasjon og barnedåp, i naturskjønne omgivelser.

Ta kontakt for tilbud: booking.follingstua@gmail.com, Mobil: 902 74 995 (Hege Camilla Hansen)

Miljøprofil

Føllingstua er bevisst på miljøprofil og arbeider kontinuerlig med reduksjon av energiforbruket. Vann til vann varmepumpe tatt i bruk i starten av 2011. Avfall sorteres for gjenvinning, nytt miljøtorg med tømmestasjon for bobiler.

Prøv fiskelykken

Velkommen til Føllingstua for å prøve fiskelykken. Vi selger fiskekort og leier ut robåt.

Ørretfisket er meget godt

De aller fleste som er ute på vannet for å prøve lykken kommer tilbake med fangst. Den største ørret som er tatt i Snåsavannet var på 12,5 kg. I TV-stua på Føllingstua kan du beskue en som var 5,5 kg og ble tatt ikke langt utenfor campingen. Den mest vanlige størrelse å få er fra 0,3 til 1 kg, men flere får fisk mellom 1 og 2 kg.

Aktiviteter

 • Alpintilbud: For vinterturistene har vi Grong Alpinsenter ca. 45 minutter unna. Lite barnetrekk i umiddelbar nærhet.
 • Langrenn : Lysløype i Kvam og Steinkjer Skistadion, preparert løypenett på Midterfjellet,(5 min kjøring) Steinkjer Skistadion,Byafjellet(10 min.kjøring)
 • Isfiske, elvepadling, robåt, kanopadling
 • Bading, fotballbane, lekeplass
 • Minigolfbane ved stranda. 9 hull.
 • Tursti

Velkommen til Føllingstua Camping!

Video
Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
 • Fullservice-periode: 01.06-01.09
 • Høysesong: 01.06-01.09
 • Bobil/campingvogn: Hele året
 • Hytte: Hele året
 • Rom: Hele året
 • Sesongplass: Hele året
Fakta
 • Bobil-, vogn- og teltplasser: 56
 • Sesongplasser: 25
 • Hytter: 13
 • Rom: 3
Plassering