• Herøy, Dønna, Lovund, Lurøy og Træna
  • Herøy, Dønna, Lovund, Lurøy og Træna
  • Herøy, Dønna, Lovund, Lurøy og Træna

Herøy, Dønna, Lovund, Lurøy og Træna

På helgelandskysten finnes det flere tusen øyer. Mange av den er bundet sammen med broer. Felles for dem alle er den fantastiske utsikten og den imponerende naturen. Har du sykkelen med, kommer den garantert til sin rett på øyene her ute. Ferjer og hurtigbåter binder også en del av øyene sammen.

Træna

Ytterst på Helgelandskysten finner du øysamfunnet Træna. Træna er Norges eldste fiskevær og består av over 400 øyer.

Hvert år arrangeres det festival her ute - Trænafestivalen. Befolkningen tidobles her ute under disse dagene.

Herøy

Herøy er en kommune som betår av ca 3000 øyer, holmer og skjær, flere av øyene er knyttet sammen med bruer. Fra Herøy har du en fantastisk utsikt over De sju søstre, Dønnamannen, Lovund og Vega. For å komme ut hit kan du ta ferje fra Søvik.

Herøy er i likhet med mange av øyene her ute et paradis for sykkelturer. Herøy kirke er en steinkirke fra 1100-tallet. Dennes kalles også Helgelandskatedralen.

Dønna

Fra Herøy kan du fortsette turen over til Dønna. Også her finner du vakker natur og eventyrlige fjell. Dønnamannen er kanskje det nest kjente fjellet. Her ute på Dønna finner du også en vakker middelalderkirke bygd i stein.

Lurøy

Fra Dønna går turen med ferje over til Sandnessjøen og videre nordover mot Nesna. Nesna er et lite sted som nok er aller mest kjent for Nesnalobben. Les mer om nesnalobben under nyttige linker. Lurøy finner du et lite stykke nord for Nesna. Vakker natur og flotte turstier er også her stikkord for det som møter besøkende på Lurøy. Fra Lurøy kan du ta ferje videre ut til Lovund og Træna.

Lovund

Lovund er kanskje aller mest kjent som Lundeøya. Svært mange Lundefugler har tilhold her om sommeren. Lundkommardagen markeres i april hvert år.

Velkommen til magisk natur og enestående utsikt!

God tur!

Offersøy Camping

+47 91 70 55 64
Campingveien 30
8860 Tjøtta

Høgtun Sjøhytter

+47 95 09 21 94
8850 Herøy

Sandnessjøen Camping

+47 75 04 54 40
Steiro
8800 Sandnessjøen

Topcamp Havblikk Helgeland

+47 75 05 65 40
Sjåberget 3/10
8700 Nesna