Lygna Camp

Lygna Camp ligger flott til 500 meter syd for Lygnasæter Hotell. Lygna betyr stille, rolig, lugnt, og er fra gammelt av kjent som utfartsstedet på Hadeland.

Plassen er lagt i ett med terrenget og naturen. Det er tatt hensyn til gamle trær og særegne områder. Fra plassen kan dere gå rett ut på tur eller til bilen. Det er 140 km. med preparerte løyper, lysløyper, sommerstier og fiskevann.

Campingplassen

Caravanplassen er en vinter / helårsplass. Lygna Camp med sine 150 plasser har høy standard. Alle plasser har strømuttaket på 16 amp. og har egen jordfeilbryter. Antenneanlegg kan tilkobles ved strømboksene til hver enkelt vogn.

Servicebygget

Lygna Camp har høy standard. Servicebygget på 425 kvm. ligger lett tilgjengelig inne på campingområdet. Bygget inneholder toaletter, dusjer, badstuer, garderober, tømmested for vogn toalett, vaskemaskiner, tørketromler og fellesrom, «stue», på over 100 kvm.

Lygnaområdet med alle sine aktiviteter og fasiliteter er et yndet utfartsted/reisemål sommer og vinter. Vi har eget kart der alle løyper, fiskevann og andre fasiliteter. I Sommerhalvåret er det flotte merkede turstier, rike fiskevann, flotte sykkelveier og mulighet for jakt, bær- og sopptur.

Om vinteren er Lygna-området snøsikkert med snø tidlig, ofte alt i oktober. Løypene kjøres med løypemaskin så snart det er mulig. Sesongen varer til over påske.

O-løyper

Hadeland O-lag har oppdaterte kart over Lygna-området. De arrangerer løp både sommer og vinter. I tillegg er det hver sommer mulighet for turorientering i området. Mange poster er satt ut for de som ønsker et ”mål” ved turen.

Skiløyper

Løypene, ca 160 km, som kjøres av Øståsen Skiløyper, er kjent for sin gode kvalitet og preparering. Traseene, som er brede, går i et variert og kupert terreng. De aller fleste løyper er kjørt med tanke på både klassisk og skøyting. Løypene blir preparerer ved snøfall, ved arrangement/renn og før hver helg. Traseer rundt Lygnasæter Hotell blir kjørt først. Våre to lysløyper, på til sammen 10 km, starter rette utenfor hotellet. Det er bare å spenne på seg skia å gå! Løypenettet henger sammen med løypene til Oslo og Gjøvik. Vårt hotell benyttes ofte for overnatting for skiløpere.

Rennkontoret har et åpnet, oppvarmet garderoberom. I tillegg kan servicebygget med garderobe, dusj og badstue benyttes. Kontakt oss på Lygnasæter Hotell for nøkkel. Senteret har eget skileikanlegg 100 meter fra Lygnasæter Hotell. Lag og foreninger kan leie anlegget. Kontakt oss på Lygnasæter Hotell for priser og muligheter.

Serveringssteder - vinter

I tillegg til Lygnasæter Hotell sine tilbud med kro, kiosk, bensinstasjon og gatekjøkken finnes det 3 hytter med enkel servering. Disse ligger i tilknytning til skiløypenettet rundt hotellet. Den nærmeste er Lushaughytta 4 km og så Sagvollstallen ca. 15 km sydover.

Skyting

Lygna Skytterbane, 1,5 km fra hotell, har lerduebane, pistolbane, 100, 200 og 300 m for baneskyting, elgbane for trening og stevner.

Velkommen til oss!

Video
Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
  • Fullservice-periode: 01.01-31.12
  • Bobil/campingvogn: Hele året
  • Hytte: Hele året
  • Sesongplass: Hele året
Fakta
Plassering