Lesjaskogvatnet Camping

Lesjaskogvatnet Camping er et trivelig feriested hvor du kan fiske, ta kanoturer, sykle og ta fotturer langs vannet eller i fjellet. Campingplassen ligger ved det vakre Lesjaskogvatnet.

Vi har utleie av robåter, kanoer, tråbåter, hytter, teltplass, oppstillingsplass for campingvogner og bobiler. Salg av fiskekort. Campingplassen og kiosken er åpen i tiden 15. juni - 15. august. Vi kan ta imot gjester utenom denne tiden etter avtale. Campingplassen er åpen hele året for faste gjester.

Lesjaskogsvatnet

Lesjaskogsvatnet ligger 611 meter over havet. Det er en ca. 10 kilometer lang innsjø i Lesja kommune i Oppland fylke. Fra Lesjaskogsvatnet renner Rauma mot vest og Gudbrandsdalslågen mot øst. Lesjaskogsvatnet ble demmet opp i 1660-årene for å gi vannforsyning til jernverket på Lesjaverk. Vannstanden ble hevet med en 3 meter høy demning i østre ende ved Lesjaverk (Lågens utløp), og i vestre ende ved Lesjaskog (Raumas utløp) ble også utløpet hevet med en steinfylling.

Før oppdemmingen var vannet kortere og det var egentlig innsjø mest i den vestlige delen, mens den østlige delen var mest myrer og små tjern. Før oppdemmingen hadde Lesjaskogsvatnet bare avløp vestover til Rauma. Lesjaskogsvatnet er en av få innsjøer i Norge som har to utløp. Råtnende planter og fisk på bunnen avgir brennbare gasser som om vinteren fanges under isen. Noen steder kommer det opp vann fra kilder og det blir hull i isen. Dette kalles «vermer».

Velkommen til Lesjaskogvatnet Camping!

Video
Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
  • Åpent: 15.06-15.08
  • Bobil/campingvogn: Kun sommersesong
  • Hytte: Kun sommersesong
  • Sesongplass: Hele året
Tilhørighet
Fakta
  • Bobil-, vogn- og teltplasser: 40
  • Sesongplasser: 47
  • Hytter: 13
Plassering