Båtstø camping

Kom og nyt stillhet og fin natur der veien slutter på østsiden av Femunden. Bo i en av våre hytter som har vært gamle hus på gården eller bo i din egen campingvogn eller telt helt ved bredden av Femunden.

Du kan ta deg en fisketur, gå tur i fjellet eller skogen. Du kan ta deg en sykkeltur på en av de stille skogsveiene i området, eller du kan bare slappe av og nyte den storslåtte utsikten av sjø og fjell. Ønsker du å dra på tur enda lenger inn i villmarka, kan du ta rutebåten Fæmund ll til Haugen eller Røa og gå å fiske i de utallige vannene i Femundsmarka nasjonalpark. Ca 2 mil sør for Elgå kan du besøke Gutulia nasjonalpark hvor du kan vandre i uberørt urskog eller spise vaffel på den gamle setra.

Nordre Båtstø er en av de eldste gårdene som ligger inne i Elgå-vika. Her ble det fast bosetting rundt 1750.  Naturen her har i alle tider vært rik på fisk og vilt slik at dette har vært en stor ressurs for befolkningen. Det ble etterhvert små gårdsbruk rundt vika og her på Båtstø var det både ku, geit, sau, hest og høner helt fram til ca 1970.

Da ble etterhvert tradisjonell gårdsdrift lagt ned og vi fant ut at vi ville dele litt av den storslåtte naturen vår med andre som ønsket å komme hit å oppleve stillhet og rekreasjon. Flere av de gamle småhusene som tilhørte gården ble satt i stand til enkle hytter som ble plassert i skogkanten med fin utsikt til sjø og fjell. Hit har mange funnet veien i årenes løp. Nye vennskap har blitt knyttet på tvers av nasjonaliteter og mange har vært faste gjester her i 25 - 30 år. Europeere setter stor pris på komme til et område hvor det er uberørt natur og  god plass.

Vi har i dag 7 utleiehytter. Alle har innlagt strøm, men ingen har innlagt vann. Det finnes sanitæranlegg med dusj og vaskemuligheter. Vaskemaskin og oppvaskmaskin.

Vi har også en gammel seter ca 12 km sør for Elgå som kan leies ut.

Fin telt- og caravanplass. Denne ligger helt ned mot sjøkanten med nydelig utsikt over Femunden.

Det gamle fjøset på gården ble ombygd til fellesrom i 2014. Dette kan våre gjester fritt benytte til å gå inn å fyre på peisen, lese bok fra vårt lille bibliotek, eller koble seg på gratis WiFi. Det er også mulig å leie "Fjøsstuggu" til lukket, privat sammenkomst.

Hytter

Storhytta Bygd i 1996. 50 kvm, 3 soverom og hems. 6 - 7 sengeplasser. Kjøkkenkrok, stor stue med peis. Stor veranda mot vest.

Hytte A, Gjetfjøset Vært sommerfjøs for geiter på gården fram til 1970. Bygd i ca 1937 (restaurert i 1972) ca 30 m kvm 1 rom m/kjøkkenkrok. 1 soverom m/ 2 køyesenger.

Hytte B, Estenstua Det eldste huset på gården. Har vært eldhus hvor det ble bakt og kokt ost osv. Bygd ca 1820 (restaurert i 1969). ca 30 kvm. 1 rom m/kjøkkenkrok, 2 soverom m/ 5 sengeplasser

Hytte C, Seterhytta Eldhuset fra Hansbekksetra som ble flyttet til gården og omgjort til hytte 1970. Bygd i 1930. Ca 25 kvm. 1 rom m/kjøkkenkrok, 2 soverom m/ 5 sengeplasser

Hytte D, Sjøhytta Tidligere høyløe på gården fra 1800-tallet. Ombygd til hytte i 1970. Ca 20 kvm. 1 rom m/kjøkkenkrok, 1 soverom m/ 2 køyesenger.

Hytte E, Liebeshaus,Bygd i 1979 Ca 35 kvm.1 rom m/kjøkkenkrok, 1 soverom m/ 2 køyesenger. God bodplass. Ikke bilvei helt fram.

Hytte F, Texas Tidligere stall på gården fra 1800- tallet. Ombygd til hytte ca 1969. Ca 15 kvm. 1 rom m/kjøkkenkrok. 1 køyeseng. Ikke innlagt strøm. Solcellepanel og propan. Ligger like ved sjøen ca 50 m unna gården. Ikke bilvei helt fram.

Hansbekk setra Seter som tilhører gården. 15 km sør for Elgå mot Storbekken. Gammel seterstue,1 rom m/ ca 5 sengeplasser. Ikke innlagt vann og strøm.Bilvei nesten helt fram om sommeren. Bomvei fra Tjønnodden hyttefelt.

Velkommen til Båtstø Camping!

Video
Kontaktopplysninger
Åpningstidstider
 • Bobil/campingvogn: Hele året
 • Telt: Kun sommersesong
 • Hytte: Hele året
 • Sesongplass: Hele året
Fakta
 • Campingvogn-plasser: 15
 • Bobilplasser: 10
 • Teltplasser: 10
 • Sesongplasser: 12
 • Hytter: 7
 • Badrom tilpasset funksjonshemmede: 1
 • WC: 5
 • Dusjer: 5
 • Familierom: 1
 • Servanter med varmt vann: 7
Plassering