• Alta - Vakker natur, Nordlys og Midnattsol
  • Alta - Vakker natur, Nordlys og Midnattsol
  • Alta - Vakker natur, Nordlys og Midnattsol
  • Alta - Vakker natur, Nordlys og Midnattsol
  • Alta - Vakker natur, Nordlys og Midnattsol
  • Alta - Vakker natur, Nordlys og Midnattsol

Alta

Vakker natur, Nordlys og Midnattsol

Alta ligger innerst i Altafjorden og er Finnmarks største by. Byen fikk bystatus i 2000, og har etter det blitt kalt Nordlysbyen. Alta har, sammenlignet med med resten av Finnmark, ett relativt mildt klima. Det har bodd mennesker her i tusenvis av år, og ett av bevisene på dette finner vi gjennom de store helleristningsfunnene som har gitt kommunen en plass på UNESCOS verdensarvliste.

Helleristninger

Alta er byen i Finnmark som har blitt svært kjent for sine helleristninger. Den store konsentrasjonen av bergkunst som du finner i Alta har gitt en oppføring på UNESCO's verdensarvliste. Man regner med at noen av disse helleristningene kan være 7000 år gamle, og ble utført av jeger og fangstfolk. Rett ved Alta museum finner du et helleristnings-område som er flott tilrettelagt for publikum.

Nordlyskatedralen

Nordlyskatedralen ble vigslet 10. februar 2013, og er av nettstedet theculturetrip.com utpekt til et av de ti mest spennende nye byggene i Norge de siste årene.

Finnmarksløpet

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, den gang med kun tre spann på startstreken. I 2013 stod hele 129 spann fra 13 forskjellige nasjoner på startstreken.

Alta har arrangert Finnmarksløpet hvert år siden starten, og har fått internasjonal oppmerksomhet på grunn av det.

Altaskifer

Alta er omgitt av store forekomster av skifer, som er verdenskjent for sin hardhet. Den er grå av farge og blir nesten sort ved polering. Store deler av den eldre bebyggelsen i Alta har skifer som taktekke. Skifer tas i dag ut ved 4 ulike steinbrudd i Alta.

Tirpitz

Alta og fjorden Kåfjord er også svært kjent for forsøket på å senke det tyske slagskipet "Tirpitz". "Operasjon Source" klarte å skade skipet som til slutt måtte forlate fjorden. Deretter gikk skipet videre til Tromsø hvor det utenfor Håkøya den 12. november 1944 ble senket.

Altasaken

Alta-saken var en politisk konflikt fra ca. 1968-1982. Samiske interesser og miljøvernsinteresser gikk mot en storskala vannkraftutbygging i Indre Finnmark. Flere tusen demonstranter både fra inn- og utland lenket seg fast i Stilla.

Til tross for protestene ble Altademningen bygd i Alta- Kautokeinovassdraget. Altaelva er i dag kjent for å være en av Europas flotteste lakseelver.

Midnattsol og Nordlys

Sommeren i Alta er som resten av denne landsdelen preget av lange lyse kvelder, og da kan Alta by på flotte topp- og sykkelturer i vakker midnattsol. Gjennom vinteren kan du bli med på scooter- eller hundesledeturer for å jakte på nordlyset.

En ting er sikkert - Alta kan tilby flotte naturopplevelser både sommer og vinter!

Alta River Camping og Apartment

+47 94 03 27 79
Steinfossveien 5
9518 Alta

Alta Strand Camping & Apartment

+47 91 23 33 33
Steinfossveien 29
9518 Alta

Solvang Camping

+47 99 09 33 31
Transforelvmoen 13
9517 Alta

Altafjord Camping

+47 78 43 80 00
9545 Langfjordbotn

Storekorsnes Ferie & Fritid

+47 90 57 03 38
Øvreveien 62
9515 Alta